ЦСКА 1948 удари украинци в контрола


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 удари украинци в контрола

ЦСКА 1948 записа още една победа в контролните си срещи на тренировъчния лагер в Турция.

"Червените“ надвиха украинския Ингулец с 2:1 на терените на Gold City в Алания, като точни за успеха бяха Александър Колев и Георги Русев през първото полувреме. Клименко отбеляза за съперника в края на първата част.

Началото на двубоя беше изключително оспорвано, като преобладаваше битка в центъра на терена. Активни в предни позиции за Ингулец бяха Гопей и Родни, докато с набезите си в атака Галин Иванов и Георги Русев тормозеха отбраната на украинския тим.

ЦСКА1948 първи се възползва от пропукване в защитния вал на съперника. В 10-ата минута Васил Шопов отне в наказателното поле и моментално върна към точката за изпълнение на дузпа, където кълбото очакваше нападателят Александър Колев. Новото попълнение на доскорошния новак в елита не сбърка пред опразнената врата и отбеляза първото си попадение с екипа на отбора.

В 19-ата минута след центриране от ъглов удар на Георги Русев, Симеон Петров свали с глава към Емил Мартинов, който от границата на наказателното поле опита удар от воле, но в ръцете на вратаря Клишук.

 "Червените“, които в този мач играха с изцяло бях екип, имаха инициативата на терена и логично стигнаха до второ попадение. Галин Иванов запази добре и отклони към Лазар Марин, който се вклини между отбраната на Ингулец и пусна успореден пас към Георги Русев в наказателното поле. Десетката на ЦСКА 48 завърши отлично атаката и покачи на 2:0. В 44-ата минута украинският тим намали на 1:2, след като Клименко беше най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле.

През втората част в игра влязоха почти всички футболисти на българите, които бяха заели място на резервната скамейка, сред които Ангел Бастунов, Реян Даскалов, Ивайло Климентов, Марио Топузов, Крум Стоянов, Денислав Александров, Димитър Пиргов, Георги Ангелов и 16-годишният Кристиан Грозданов, който усети атмосферата на сериозен сблъсък с фланелката на първия състав. И двата отбора се втурнаха в атаки в търсене на нови голове, но последните им пасове и завършващите им действия не бяха достатъчно прецизни.

ЦСКА1948 залагаше на множество центрирания към Ангел Бастунов и Георги Русев, които бяха на върха на армейската формация. В 85-ата минута Димитър Пиргов отправи мощен удар с глава към вратата на Ингулец след центриране от корнер на Марио Топузов, но кълбото премина над горната греда.

В последната минута отново централният защиник засече с глава след подаване от фаул на Денислав Александров, но вратарят Кучер изби. Така последният съдийски сигнал фиксира победата  с 2:1.

В следващия си контролен двубой ЦСКА 1948 излиза срещу Лапи (Косово) на 2 февруари отново на терените на Gold City в Алания. Часът на срещата ще бъде обявен допълнително.

Стартовият състав на ЦСКА 1948 срещу Ингулец:

29. Наумов (к), 24. Марин, 87. Петров, 21. Василев, 15. Ал. Александров, 37. Мартинов, 18. Чочев, 14. Шопов, 33. Иванов, 10. Русев, 9. Колев

Резерви: 12. Караджов, 40. Маджаров, 22. Даскалов, 3. Пиргов, 25. Ангелов, 8. Климентов, 20. Бастунов, 49. Грозданов, 77. Стоянов, 11. Д. Александров, 7. Топузов

  Сподели
269