Лудогорец с първа победа в Турция


Н. Гавазов

Лудогорец с първа победа в Турция

Лудогорец записа първа победа на зимния си лагер в Турция след успех с 2:1 над полския Висла (Плоцк). Напомняме, че в първите си две проверки на турска земя играчите на Анте Шимунджа направиха равенства 1:1 с Висла Краков и 3:3 с Волфсбергер.

Интересното е, че щабовете на  Лудогорец и Висла се бяха разбрали двете полувремена да не бъдат по 45 минути, а по 60.

В 21-ата минута Кирил Десподов стреля в левия ъгъл на вратаря, който спаси, но топката падна точно в краката на Елвис Ману, разписал се за 1:0.

Четири минути Десподов проби отдясно и центрира в наказателното поле, Жуниор Брандао засече  топката, тя се се отклони от защитник на поляците и попадна във вратата на Камински за 2:0.

Висла успя да върне едно попадение пет минути след гола. Рафал Волски получи топката в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл вкара за 2:1.

На почивката старши -треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа смени почти целия титулярен състав. За поляците пък в игра влезе Жоржиньо, който играе във Висла под наем от разградчани.

До края на срещата нов гол на падна.

Лудогорец ще изиграе още две контроли - срещу украинския Динамо (Киев) на 31 януари и срещу грузинския Динамо (Тбилиси) на 1 февруари.

  Сподели
296