Локо Пловдив и Етър не си вкараха


Н. Гавазов

 Локо Пловдив и Етър не си вкараха

Локомотив Пловдив за първи път не успя да отбележи гол в контролните срещи от зимната си подготовка. Вицешампионите завършиха 0:0 срещу втородивизионния Етър (Велико Търново) в спаринг, който се игра на стадиона в Симитли.

Това бе трета проверка за пловдивчани през 2022 година. Преди това възпитаниците на треньора Александър Тунчев победиха своя дублиращ отбор и съгражданите си от Марица, като и в двата двубоя резултатът бе 3:1.

Черно-белите стигнаха до чисто положение още в 8-ата минута. След удар от над 25 метра и рикошет топката попадна в Бирсент Карагарен. Той бе на 7-8 метра фронтално срещу противниковата врата, но шутира по земя покрай гредата.

До почивката локомотивци имаха два пъти възможност да обстрелват вратаря на Етър от фаул. И в двата случая изпълнител бе Парвиз Умарбаев, но Анатоли Господинов се намеси блестящо.

Десетина минути след началото на второто полувреме вратарят на Етър отново бе с решаваща проява и отрази силен удар на влезлия на смяна Георги Минчев.

В 85-ата минута Лукас Салинас стигна до топката след продължително меле и отправи силен шут от 10-ина метра, но много високо над напречната греда.

 

  Сподели
355