Главният архитект на София и Наско Сираков разговаряли за козирката на 'Герена


FUTBOL-TV

Главният архитект на София и Наско Сираков разговаряли за козирката на 'Герена

Главният архитект на София Здравко Здравков е разговарял със собственика на Левски Наско Сираков снощи по повод казуса с козирката на Сектор "А“ на стадион "Георги Аспарухов“. Това съобщи самият той пред колегите от БНТ.

Трибуната все още не е покрита, за да бъде предпазена от разрушаване. Сектор "А" беше открит официално през 2016 година.

Архитект Здравков обясни, че се е получило недоразумение между ръководството на Левски и спортния министър Радостин Василев, вероятно заради липсата финансов ресурс за козирката.

"Снощи се чухме с Наско Сираков. Касае се за извършване на конструкция на Сектор "А“, а неговото покриване трябва да отговаря на изисканията на УЕФА, като това ще струва доста средства. Такава аналогия козирка – трибуна, не бива да се прави, стадионът има огромна нужда от покриване, защото без него започва да се руши. Всеки знае, че една сграда без покрив, започва наводняване".

"Трябва да се намери спешно решение за покриване на Сектор "А“, но не е само покриването, има доста сериозна промяна в осветлението, в другите сектори, за да се покрият изискванията на УЕФА. Трябва да се намерят сериозни средства. Финансовият ресурс за подобни съоръжения е огромен. Трябва да се сметне колко средства трябват. Тук е въпросът е да се намери необходимото финансиране, напрежение ще има, докато няма ясен финансов ресурс", каза Здравков.

  Сподели
225