Пирин започна подготовка, няма да има нов треньор в клуба


FUTBOL-TV

Пирин започна подготовка, няма да има нов треньор в клуба

Пирин стартира подготовка, представи новия старши треньор, нов партньор и нов директор на ДЮШ

С традиционния водосвет за здраве и успехи на стадион "Христо Ботев“, Пирин проведе първа тренировка за 2022 година. Радослав Митревски, който по-рано през деня бе представен като нов старши треньор на представителния отбор, изведе за тренировка общо 28 футболисти. Той води тима в края на миналия сезон и очевидно ще продължи да го прави.

Групата включва всички футболисти, които завършиха миналата календарна година като част от отбора с изключение на вратаря Ник Хенгелман, чийто договор изтече и не беше подновен. Пробен период ще преминат общо 7 футболисти – японският полузащитник Кацуки Такахаши (за последно играл в шведския Ескилстуна), юношата на ЦСКА Даниел Иванов (офанзивен полузащитник, който за последно игра в Нефтохимик), юношата на Лудогорец Стилян Спасов, който е син на бившия играч на Пирин Ивелин Спасов и играе като крило, френското крило Жан Пиер Да Силва (за последно игра Нефтохимик), португалският нападател Уилсон Филипе (за последно игра в Нефтохимик), както и американците Десмънд Уилиъмс (защитник) и Кристофър Хоукинс (полузащитник), които са познати на треньорския щаб от престоя си в Благоевград с отбора на Soccer Universities. Тренировъчният процес по време на подготвителния период ще премине на терените на базите в село Рилци, град Рила и терена на стадион "Христо Ботев“. 

По време на зимния подготвителен период са планирани шест приятелски срещи:

19.01 срещу Струмска слава 22.01 срещу Спортист (Своге) 29.01 срещу Септември София 04.02 срещу Етър 08.02 срещу Локомотив Пловдив 12.02 срещу Левски.

На специална пресконференция днес бе представен и новият партньор на ФК Пирин – сайтът www.8888.bg, който ще подпомага финансово клуба. Генерален спонсор остават компаниите на собственика на ФК Пирин г-н Пол Белогур. На срещата с медиите взеха участие изпълнителният директор на клуба Таско Тасков и маркетинговият директор на www.8888.bg Александър Личев. Двете страни изразиха задоволството си от началото на партньорството и си пожелаха то да бъде ползотворно и успешно.

Малко по-късно пред медиите и в присъствието на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов бе представен и новият старши треньор на представителния отбор – Радослав Митревски, който заедно с Петър Михтарски бе начело на тима в последните две срещи от Първа лига преди паузата – срещу ЦСКА и Лудогорец.

"Обикновено казвам добре дошъл на човек, с който започваме да работим, но в случая Радослав Митревски е у дома, затова просто му пожелавам му успех и го приветствам. Получи шанс в края на миналата година да води отбора и мисля, че го използва по-възможно най-добрия начин. Вярваме в него“, заяви изпълнителният директор на клуба Таско Тасков.

"Започваме подготовка с надежда и оптимизъм. Отлично осъзнавам каква отговорност е, да водиш отбор като Пирин. Особено в година, в която клубът ще празнува своя 100 годишен юбилей. Скоро ще уточним окончателно и и последните подробности относно щаба, с който ще работя. На този етап е сигурно, че Борислав Ганчев ще бъде кондиционнен треньор, а Калоян Генов е помощник треньор. Контролите вече сме ги обявили, останалото е въпрос на здрава работа“, заяви при официалното си представяне Радослав Митревски.

Изпълнителният директор Таско Тасков благодари на лидерите на отбора Николай Бодуров, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Петър Занев и Станислав Костов, които в края на миналата година, и съобразявайки се с трудните финансови времена за целия футболен свят, се съгласиха да намалят своите възнаграждения наполовина. Към благодарностите на Тасков се присъедини и кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

Стоянов представи и новият директор на Детско-юношеската школа на клуба Петър Карачоров. " Изключително съм доволен от съвместната ни работа с ФК Пирин. Има едно отлично взаимодействие. Целта е да произвеждаме футболисти в нашата школа, която е известна навсякъде. Пирин трябва да запази своето "зелено сърце“, но същевременно трябва да е клуб, който е отправна точка за футболисти, които идват, развизат се, допринасят за доброто представяне и радват хората. Ключовата дума е баланс. Особено в тези трудни времена. Пирин трябва а е платформа за развитие на играчи от европейско, световно ниво. В тази връзка е следващото ни действие, което аз като кмет и управителят на ОФК Пирин Атанас Дафинов предприехме. То е свързано с поканата и назначаването на вече доказания специалист в областта на детскоюношеския футбол Петър Карачоров като директор на Детско-юношеската школа. Харесахме неговите идеи и концепция. Той ме впечатли с доста неща. Петър е човек от нашия край и е със "зелено сърце“, но е и голям професионалист. Това че е два пъти треньор на годината е достатъчен показател, освен всичко останало, което доказал с титлите си. Имаме амбициозен план, Благоевград да стане отново регион, който да произвежда европейски и световни звезди. Така че новият директор има пълното ни доверие“, заяви кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

"Благодаря за доверието. Щастлив съм, че съм тук. За мен е удоволствие и чест. Ще дам възможност на всеки, който работи в момента в Школата да докаже своите качества, няма да бързаме с кадрови промени “, заяви при представянето си Петър Карачоров.

  Сподели
631