Платини ще е на линия за дербито с Литекс


В. Мухарски

Платини ще е на линия за дербито с Литекс

Нападателят на ЦСКА Мишел Платини ще се възстанови напълно от контузията си преди двубоя с Литекс. Мачът от 21-ия кръг на родната "А" група е по програма на 10 април (неделя) от 21:00 часа и ще се играе на градския стадион в Ловеч.

Платини лекува разтегната вътрешна връзка на коляното. Той се контузи при победата над Видима-Раковски с 1:0, играна в Каварна и пропусна последния мач на "армейците" срещу Черно море, загубен с 1:0. Нападателят е в топ-форма през този полусезон, като се разписа във вратата на Левски, както и в тази на бившия си тим - Черноморец Бургас.

Първоначално се очакваше бразилецът да отсъства от терените за месец, но се възстановява по-бързо от очакваното. Почти сигурно нападателят ще пропусне 1/4-финала за купата на България с Черно море, който ще се играе на 5 април (вторник).

Добрата новина за наставника на "червените" Милен Радуканов е, че лекуващите контузии Трекаричи, Грило и Акуаро вече тренират наравно със своите съотборници. Единствено новото попълнение от Пирин Станислав Костов се подготвя индивидуално от останалите си съотборници. Очаква се във вторник да му бъде свалена металната шина от лявата ръка и той ще може да се включи пълноценно в тренировките на отбора.

  Сподели
150