Шампионско настроение в отбора на ЦСКА-София


FUTBOL-TV

Шампионско настроение в отбора на ЦСКА-София

За никого не е тайна, че последното десетилетие в родния футбол не се развива по вкуса на ЦСКА. Отборът действително е основният конкурент на Лудогорец за титлата в първенството почти всяка година, но за съжаление на червените фенове така и не се стигна до краен успех в първенството в последните 10 години. Изключвайки няколко изолирани успеха в Купата на България и пробиви в европейските турнири, то голямата цел и мечта на Гриша Ганчев и неговия отбор е определено детронирането на Лудогорец в първенството. Ако се интересувате от прогнози, футбол и точен резултат на мачовете от българското първенство прочетете цялата статия.

Какви са настроенията в лагера на ЦСКА?


Самият Стойчо Младенов наскоро в интервю заяви, че шампионската амбиция на ЦСКА през този сезон е по-сериозна от всякога и отборът ще се хвърли с всички сили в преследване на 32-а шампионска титла. Отборът не е ставал шампион на България от сезон 07/08 и Екзекуторът на Ливърпул е повече от мотивиран за успех. След мача с Лудогорец в отложения мач от първенството Младенов заяви:

"Задоволява ни само първото място и само то ще осмисли тази победа над Лудогорец. Бяхме по-агресивни, по-компактни и в повечето време ги надигравахме.“

Младенов завърши интервюто по наистина категоричен начин заявявайки: "Шампиони сме били, пак ще бъдем, а и трябва да бъдем!“

Един от футболистите на ЦСКА също хвърли светлина върху атмосферата в отбора. Това е новодошлото крило от Франция Йоан Баи. В интервю неотдавна, той каза, че приказки за второ място и дори за подобни размишления нямат място в съблекалнята на отбора. Стойчо Младенов е мотивирал футболистите с вярата в техните качества и това по всичко изглежда се е отразило на мисленето на отбора, защото футболът, който Армейците показват е наистина впечатляващ. Единствено разочароващото равенство с Арда (Кърджали) отне на отбора възможността да зимува на върха заедно със своя голям противник.

Какви са шансовете за детрониране на Лудогорец?

В директния им сблъсък само преди няколко дни ние видяхме едно различно лице на отбора на Гриша Ганчев. Лудогорец се бе превърнал в кошмар за червените като в последните мачове помежду им определено се развиваха по вкуса на футболистите от Разград. И все пак ЦСКА успя да изкове ценна победа, която ги доближи на само 2 точки от първото място.

В предстоящото подновяване на шампионата през февруари двата отбора ще имат да изиграят по 1 отменен мач от първенството като това определено облагодетелства отбора на ЦСКА. Момчетата на Стойчо Младенов ще се изправят на "Българска армия“ срещу един от аутсайдерите в първенството – Локомотив (София), докато Лудогорец ще трябва да гостува на един от най-трудните домакини до този момент – отборът на Арда (Кърджали).

И двата отбора са вън от европейските турнири след доста разочароващо представяне така че играчите ще са свежи за подновяването на сезона.

Очаква се отборът на ЦСКА да пътува за Турция, където да направи стабилна подготовка като се очаква отборът да изиграе и поне три престижни контролни срещи. Два от отборите са вече уточнени и се очаква това да са грандове от Австрия и Полша. Настроението в отбора е повече от добро и именно тези контролни срещи ще отговорят на доста въпроси относно реалните шансове на отбора за шампионско представяне през пролетта.

  Сподели
652