Мъри Стоилов: Няма оферти за наши играчи (видео)


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов: Няма оферти за наши играчи (видео)

Наставникът на "Левски“ Станимир Стоилов говори пред медиите след края на първата за годината тренировка на тима.

"Радващо е, че толкова хора посрещнаха отбора. Оптимизъм винаги цари, важното е да се подобряваме. Цунами има някакво заболяване, ваксиниран е, има и ПСР тестове. Ще видим какво е заболяването му. Надявам се утре да представим и Велтон. Той е тук, ще мине медицински прегледи. На този етап това са нещата, които можем да си позволим. Сега е по-важно да излезем от критичната ситуация, в която се намираме, най-вече от финансова гледна точка", започна Стоилов.

"Много вярвам в треньорската работа. Надявам се да се подобряваме в организацията, тактическата дисциплина, фазите на игра. Стартираме в нормално кондиционно състояние. Би трябвало да наберем добра спортна форма, но е по-важно да изградим връзки помежду си. Трябва да се подобрим и в двете фази на играта, най-вече в защита. Важно е да задържим това, което имаме и да го подобрим. Надявам се селекцията, която сме направили да помогне по възможно най-добрия начин на "Левски“. Тя бе съобразена изцяло с възможностите, които имаме".

"Братя Цоневи тренрират, играят. Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. На този етап двамата са играчи на "Левски“ и няма никой отстранен. Ще пуснем Мартин Петков под наем, за да има повече игрова практика. Същото важи и за други от младите играчи. Нямаме нито едно предложение за наш играч. Това означава, че трябва още много да работим. Ако играем добре, цената на играчите ще се качва и ще има интерес към тях. За момента обаче такъв няма. Трябва да вдигнем отбора и да заиграем по-добре, тогава ще има интерес. Георги Миланов работи с физиотерапевтите. утре ще мине прегледи и ще знаем по-конкретно какво се случва. Надявам се към 20 януари да се включи в тренировките. Ще следим състоянието му. Дано бързо да се възстанови. Половината играчи минаха прегледи днес, другата половина ще минат утре. Тогава ще знаем по-конкретно какво е състоянието на футболистите. За момента то ми се струва много добро", добави наставникът.

"За мен най-важното е хората в клуба да получават редовно възнагражденията си. Все още не сме на 100%, но сме близко. Имаме ангажименти към хора, към загубени дела. Огромни усилия се полагат от всички в клуба, за да се намерят възможности да се справим с тези проблеми. Ако трябва ще говорим и с футболистите за намаляване на заплатите. Няма друга алтернатива. Най-важното е как ще изглеждаме игрово. Така ще можем да си заслужим участието в евротурнирите. Ако сме добри, всичко е пред нас. Има тимове пред нас в класирането, но ние сме "Левски“ и с всеки изминал ден трябва да се подобряваме. Засега има минимален напредък откакто работим. Трябва да съхраним изграденото и всеки ден да надграждаме. Очаквам да играем по-организирано, по-уверено. Дано и новите попълнения да вдигнат класата на отбора", сподели наствникът на "сините“.

  Сподели
368