Фиорентина няма нужния опит за решителен сблъсък с тим като Лион


.

Фиорентина няма нужния опит за решителен сблъсък с тим като Лион

Един от най-интересните мачове в Шампионската лига тази седмица е между отборите на Фиорентина и Олимпик Лион. Ситуацията в тяхната Група F е такава, че ако искат да се надяват на нещо повече от третото място италианците задължително трябва да победят на “Артемио Франки”. Двата тима дадоха начало на борбата в групата с драматично равенство 2:2 на “Жерлан”, за което трябва да съжаляват повече играчите на Чезаре Праднели, защото на полувремето те водеха с 2:0.

В събота Фиорентина записа много важна победа с 4:2 в страхотен мач от Серия А срещу Удинезе. Това позволи на “виолетовите” да се изкачат до 6-ата позиция, като са само на точка от 3-тия и 4-тия Ювентус и Наполи.

За Лион нещата обичайно се развиват по-добре. Като изключим загубата от ПСЖ в последния кръг, тимът записва доста победи и за пореден път е първенец в класирането с прилична преднина от 5 точки пред Ница. За Лион обаче отдавна е известна голямата цел – финал в Шампионската лига. 

За Фиорентина няма да видим Марко Донадел, който напусна контузен мача с Удинезе. Под въпрос са Пабло Освалдо, Стефан Йоветич и Пер Колдруп.

За пръв път от средата на октомври Джон Менса тренира нормално за Лион. Ганаецът обаче има нужда от още малко време, за да възвърне формата си. Под сериозна въпросителна са Фабио Гросо и Жереми Тулалан, които не играха и срещу ПСЖ. Сесар Делгадо и Антони Ревелие също по-скоро ще пропуснат мача. От дълго време насам контузени са Франсоа Клер, Клемент Грение и Матьо Бодмер.

Статистиката определено е в полза на Фиорентина. У дома те нямат загуба. Срещу италиански отбори Лион играе много трудно. Освен това в състава на гостите има и важни отсъстващи футболисти. Мачът за домакините е на живот и смърт и това може да доведе до прегаряне в техните редици и фатални грешки. Лион е далеч по опитния тим и ще се задоволи със стратегическо равенство.

Последни 5 мача:

Фиорентина: ПЗПРЗ

Лион: ЗПЗПП

Прогноза – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
59