Играч от Португалия близо до трансфер в ЦСКА


FUTBOL-TV

Играч от Португалия близо до трансфер в ЦСКА

ЦСКА е в напреднали преговори с флангови футболист от португалското първенство, пише “Тема Спорт". Развитие по сделката се очаква да има в началото на годината, като играчът е пожелан лично от треньора Сточйо Младенов, който има солидни контакти на Иберийския поллуостров. Договорът на крилото изтича в края на сезона, като от “Армията" ще опитат да се възползват от ситуацията и да го привлекат срещу символична трансферна сума. 

При негативен отговор от страна на набелязания футболист, в Борисовата градина имат готови варианти с други португалоговорящи играчи. Както е известно, Стойчо Младенов умее да намира качествени попълнения от Югозпадна Европа, като още при първия му престой начело на ЦСКА една от звездите на тима бе крилото Жоао Брито. Дори и последния път, в който Екзекутора на Ливърпул води “армейците", той успя да намери качествен флангови играч, въпреки огромните финансови затруднения, които клубът изпитваше - миналия през младежките формации на Ливърпул Тони Силва. 

ЦСКА със сигурност ще опита да привлече външен полузащитник по време на зимната пауза, тъй като в момента за две позиции се борят едва трима футболисти. Пристигналите през лятото Яник Вилдсхут и Йоан Баи разочароваха, като едва в края на есента нидерландецът се събуди и имаше добри изяви. Георги Йомов изкара няколко месеца на високо ниво, а когато у него се понасъбра умора в края на есента, така и не се намери кой да го замести. 

Освен че искат да си осигурят крило, на “Армията" са насочили усилията си към креативен халф и краен защитник. 

  Сподели
371