Ювентус ще измъкне важна точка от мразовития Санкт Петербург


.

Ювентус ще измъкне важна точка от мразовития Санкт Петербург

Ювентус гостува на Зенит в Санкт Петербург в среща от 5-тия кръг на Група Н в Шампионската лига. “Старата госпожа” си осигури участие в следващата фаза на надпреварата след блестящите си победи над Реал Мадрид, но сега ще иска да си гарантира и първото място, за да очаква по-лек жребии. За Зенит мача е на живот и смърт, тъй като победа ще даде възможност на Погребняк и компания да атакуват в пряк двубой на “Бернабеу” второто място в групата.

4-те точки, които сега има Зенит позволяват на тима да се държи на близка дистанция до Реал, който е с 6. При очаквана победа на испанците над БАТЕ, воденият от Дик Адвокаат тим ще трябва да вземе също три точки от Ювентус. “Бианконерите” обаче са без загуба в турнира, в който се върнаха след 2 години изгнание.

Руският шампионат приключи този уикенд. Зенит надигра Спартак Москва в последния кръг с 3:1 и се подреди на 5-та позиция, което му осигури и участие в турнира за Купата на УЕФА през следващия сезон. Така за отборът остават още два мача до края на сезона и те са в Шампионската лига срещу две от най-големите имена в европейския футбол. За тях Зенит може да се концентрира до краен предел. Все пак и третото място е успокоение за руснаците, които ще имат възможността да защитават Купата на УЕФА напролет.

Ювентус приключи с прекрасната си серия от 7 поредни победи, след като отстъпи в Дербито на Италия срещу Интер с 1:0 след лукав гол на Съли Мунтари. Това поотдалечи тима от върха, но шансовете за титлата остават добри.

Дик Адвокаат не може да разчита на Никола Ломбертс и Лий Хо, които са контузени. Защитникът Себастиен Пюгрениер е наказан заради червения си картон срещу БАТЕ. Андрей Аршавин вероятно ще изиграе последния си мач на “Петровски”, защото по всичко личи, че зимата ще бъде продаден.

Клаудио Раниери има повечко проблеми, но те не са от ден два. Дълготрайно контузени са Андраде, Дзанети, Зебина, Буфон, Трезеге, Поулсен, Кнежевич. Наскоро завърналите се в игра Каморанези и Тиаго пак са в лазарета. Сисоко излежа наказанието си в миналия кръг.

Този мач ще е много напечен като двата тима ще си играят на котка и мишка с размяна на ролите. Ако Зенит вкара ранен гол за Юве ще е трудно да го върне. Руснаците обаче предпочитат да играят на контраатака, а едва ли италианците ще се юрнат напред. Раниери ще заръча на своите играчи да чакат мига си и да ударят при най-удобната ситуация като например някой фаул пред наказателното поле, който Дел Пиеро да реализира. В крайна сметка може да очакваме равенство, което със сигурност устройва гостите, но пък на 90% слага край на мечтите на Зенит.

Вероятни състави:

Зенит: Малафеев, Анюков, Крижанац, Хубочан, Ширл, Денисов, Тимощук, Зирянов, Дани, Погребняк, Аршавин

Ювентус: Манингер, Григера, Легроталие, Киелини, Молинаро, Маркиони, Сисоко, Маркизио, Недвед, Дел Пиеро, Амаури

Последни 5 мача:

Зенит: ПРРПП

Ювентус: ЗПППП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
75