Министърът на спорта: Мога да направя подобни срещи и с други отбори


FUTBOL-TV

Министърът на спорта: Мога да направя подобни срещи и с други отбори

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев говори след срещата с представителите на ЦСКА  и Левски. Той призна, че е останал с много добри впечатления и е готов да проведе среща с други клубове, ако те изявят желание. Днес предстои среща на Василев и с ОСК ЦСКА.

"Впечатленията са ми много добри, надявам се тази форма на диалог да продължи и с други клубове. Говорихме за развитието на спорта, за състоянието на клубовете, за много неща. Ще се видя с тези, които изявят желание и искат среща с мен. ЦСКА и Левски са любовта на 80% от феновете. Всички други клубове са добре дошли, но аз съм министър на спорта, не на футбола, трябва да обръщам внимание и на другите спортове.

В "Сердика спортни имоти" са били натрупвани много проблеми. Не знам защо този проблем не е бил поставян под въпрос. Панчарево и "Българска Армия“ са собственост на "Сердика спортни имоти“. ЦСКА има инвестиционни намерения. Там е основния въпрос: Дали инвеститорът може на стадион "Българска Армия" да построи нов стадион, или да реновира. Смятам, че мога да съдействам дотолкова, доколкото мога да бъда посредник на такива договорки между "Сердика спортни имоти" и ЦСКА. Дадох знак, че трябва да приключим в най-скоро време и да продължим напред.

Трябва да продължим напред. Първо трябва да се създаде комисия в "Сердика спортни имоти“, която трябва да оцени. Трябва да работят взаимно с ЦСКА, за да може в кратък срок да се премине към следващата стъпка. Тези притеснения, които имат от ЦСКА представляват притеснение и за нас. От "Сердика спортни имоти" и от ЦСКА има доста юридически процеси, които трябва да бъдат оправени и да продължим напред. Трябва да създадем едно дружество, което половината да е на държавата. Аз като министър ще искам максимално бързо всички да предприемат действия. Ако спортът не е държавна политика, не мога с магическа пръчка да променя нещата. Надявам се тези неща да не останат на думи. Детайлно не е коментирано дали ЦСКА ще плаща или не наем. Не може да бъде взето сега решението.

Левски споделиха, че също имат проблеми със своя стадион. Казаха, че текат в момента договори, имат проблеми с хидроизолацията. Не само Левски и ЦСКА, българските отбори имат огромни проблеми със спортната си инфраструктура. Към момента обаче ръководството на Левски се е съсредоточило върху това клубът да оцелее и да не се случва това, което се случи на ЦСКА преди години.

Сираков и Ивков са оптимисти. Левски зслужава да получи това, което получават всички останали клубове и няма да бъдат изолирани. 7 дни съм министър, обемът на информация е огромен. Системата е била отлъчена много дълго време. Скоро ще направим брифинг да ви запознаем с информацията. Ще е много интересно това, което ще се случи в следващия месец.

Проблемите са извън Министерството на спорта за ЦСКА. С колегите от "Сердика спортни имоти“ и ЦСКА се обединяваме да се получи резултат. След това да се направи среща в Общината, за да се представи строителен план. В момента са само спекулации. Предвиждам среща с главния архитект и Общината. Искам съдействие не само за ЦСКА, а и за масовия спорт. Когато е готова оценката за инвестициите и какво може да се случи, ще бъде изнесено официално. Недоумявам защо шест години този въпрос не е бил решен“, заяви Василев.

  Сподели
325