От Левски обявиха: Срещата с министъра бе много полезна


FUTBOL-TV

От Левски обявиха: Срещата с министъра бе много полезна

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори пред медиите след срещата със спортния министър Радостин Василев. От "сините" са останали много доволни и смятат, че срещата е била доста полезна и все пак - важно е как ще продължи взаимодействието между двете страни от сега нататък.

“Видях един човек, който познавам от дълги години, видимо с товар на плещите си, един енергичен, способен млад мъж, който е решен да извърши необходимите промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. Това за нас е достатъчно. Не желаем да бъдем фаворизирани, искаме Левски да може да разчита на държавата като на майка, а не като на мащеха.

Срещата беше изключително полезна и въпреки това спирам дотук с хубавите думи, защото е много важно как ще протекат отношенията ни за в бъдеще.

Имаме отношение с държавата като цяло, а министърът на спорта е член на Министерски съвет. От една страна подадохме наши послания, от друга - имаме общи идеи. Включително и това как да бъде регламентиран статута на професионалния футоблист. Как футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят, със същиите данъчни ставки.

Запознахме го с текущото състояние, защото министерството на спорта може да помогне много в тази насока, а той би могъл да лобира за всички клубове, с ясни правила да могат да разчитат на държавната помощ.

Той иска футболът да стане държавна политика. Не сме поискали държавна помощ.

Необходими са промени в една група закони, но това беше един принципен разговор. За един час тези неща не се случват.

Очаквам инвестиция на държавата в рамките на разумното, възможното и без да се ощетяват други", разясни Ивков.

  Сподели
460