След срещата на ЦСКА с министъра на спорта: Няма да се строи нов стадион


FUTBOL-TV

След срещата на ЦСКА с министъра на спорта: Няма да се строи нов стадион

Един от акционерите в ЦСКА Юлиян Инджов говори пред медиите след срещата със спортния министър Радостин Василев. Силният човек при "армейците" обяви, че поне на този етап няма как да се построи нов стадион, но се надява това да се промени съвсем скоро.

"Тристранна група ще разгледа казуса и ще излезе с решение до 15-и януари. Групата ще включва представители на ЦСКА, "Сердика спортни имоти“, както и на Министерството на спорта. Трябва да бъде уточнено дали стадионите ще са държавни или не. В момента нещата не са еднакви – в Пловдив са общински, в София – държавни.

Казусът за "Българска армия“ е по-сложен. Знаете, че според последния ПУП се предвижда само ремонт на "Армията“, съответно нашият план за изграждане на нов стадион не може да бъде реализиран. Затова не сме плащали и наем последните две години.  Държавата беше поела ангажимент да извади строителни книжа за нов стадион. Това не се случва за момента, съответно и инвеститорът не може да се влага пари в подобно нещо. Задачата на групата е да се намери решение по казуса.

След това ще се докладва в Министерски съвет и ще се обсъди отново темата. Този проблем е от преди 2015-а година. Мисля, че има решение, но то трябва да се изпише и да се подаде до управляващите. Не сме плащали, защото няма строителни книжа и ние не можем да извършим инвестиционните си цели. Държавата трябва да каже защо това е така“, обясни Инджов. 

  Сподели
416