Шеф в Берое: Или ще свиваме бюджета, или ще продаваме основни футболисти


FUTBOL-TV

Шеф в Берое: Или ще свиваме бюджета, или ще продаваме основни футболисти

Спортният директор на Берое Ивко Ганчев коментира ситуацията с клуба и изказването на новия министър на енергетиката. Александър Николов заяви на брифинг вчера, че няма логика едно държавно дружество в тежко финансово състояние да подпомага на един футболен клубо, като имаше предвид ТЕЦ "Марица Изток 2".

"Питате ме дали ще имаме нов треньор. По-важен обаче е друг въпрос - какво ще става с Берое като цяло. Ситуацията при нас не е никак обнадеждаваща. Изчаквам решението на ръководството. Скоро ще се знае как ще процедираме през пролетния дял на първенството – дали ще свиваме бюджета, дали ще започнем да продаваме основните си футболисти. Засега това е немалка опасност, надвиснала над Берое, но скоро ще има отговор. Надявам се да се намери изход, от който да останем доволни всички и най-вече феновете ни", заяви деректорът пред "Блиц".

"В клуба пристигна конкретна оферта от Австрия за един от основните ни играчи. Става въпрос за титуляр. За един от най-добрите в Берое, но име няма да споменавам.

Ако бъде потвърдено, че Берое ще я кара много пестеливо напролет, ще продадем въпросния играч и ще се опитаме да продадем други основни такива. Няма как с оглед финансовото състояние.

Ако обаче нещата се закрепят – може да се опитаме задържим футболиста, защото реално неговата цена е по-висока.

Искам да пожелая здраве, щастие и късмет на всички, които обичат Берое. А и на всички българи като цяло“, каза още Ганчев.

  Сподели
384