Стойчо Младенов: Те не умеят да губят, защото така са ги свикнал


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: Те не умеят да губят, защото така са ги свикнал

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори след победата с 1:0 над Лудогорец. Наставникът отново се изказа в типичния си стил. Той обяви, че всички са срещу "червените", като добави, че отборът му е мачкан, когато загуби.

"Проблемите ни съпъстват постоянно. Изиграхме силен тактически мач, надиграхме противника и взехме ценните три точки. Това е 33-и мач за по-малко от 4-5 месеца. Това е голямо натоварване. Агресията постепенно намаляваше. Да прибавим и съдийските отсъждания. Двоен аршин. Срещу Вион имаше два пъти нарушение отзад. Не се показва картон, а при Матай и Мухар веднага се показва. Това оказва влияние. Пречупва агресивността. Те при най-малкото съприкосновение падаха. Всичко беше в тяхна полза", започна Младенов в ефира на Диема.

"Накъса играта и наруши красотата. Трудно е да завършваш атаки, когато се накъсват играта. Изиграхме супер мач. Две точки са много и малко. Те имат цялата подкрепа. На всички нива. При нас всичко е в ущърб. И в последния мач имаше ситуации. Това мачкане те кара да се отчайваш. Не ни обезверяват, озверяваме. Те не умеят да губят, защото така са ги свикнали. Този отбор има пълна подкрепа на всички нива 10 години".

"Който не издържа на напрежение, не е за тук. ЦСКА винаги се бори за първото място. Мисля, че можем да ги пречупим. Ние имаме план за две години. Когато ЦСКА загуби, големи критики. Когато Лудогорец загуби, тишиха. Осигурява им се комфорт. Те са 10 години поред шампиони и трябва да имат критики, които ние получаваме. Това е двоен аршин", допълни той.

"Това е моментът. Това искаме и изискваме. Дори да не изпълним нашето желание, ние имаме план. Трябва да изградя отбор, който да пребори Лудогорец за две години. Трябва да прибавим малко качество и нещата може да се получат още сега".

  Сподели
421