ЦСКА взе дербито с Лудогорец и се върна в борбата за титлата (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА взе дербито с Лудогорец и се върна в борбата за титлата (видео)

ЦСКА победи Лудогорец с 1:0 в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" и завърши календарната 2021 година с победа. Преди началото на двубоя публиката изпрати с бурни аплодисменти големия армейски привърженик Пламен Живков, който преди два дни внезапно си отиде завинаги от този свят на 73-годишна възраст.

През първото полувреме червените тотално надиграха своя противник като владееха топката през 60 процента от времето. Още във втората минута във втората минута Яник Уайлдшът стреля силно извън наказателното поле, но Серджио Падт успя да улови. В 8-ата минута ЦСКА изпълни заучено свободен удар, но изстрелът на Карло Мухар бе блокиран от защитата на гостите. Натискът на армейците продължи и в 14-ата минута Йомов центрира към Уайлдшът, който отправи диагонален шут от воле, ала кълбото се отби от лявата греда. В 35-ата минута Йомов се възползва от грешка на Пинас и Янков, отне им топката и излезе под ъгъл срещу Падт, след което шутира с външен фалц в близкия ъгъл, а стражът на разградчани изби в корнер. До края на първата част нямаше други опасни ситуации и двата състава се оттеглииха на почивка при нулево равенство.

В началото на второто полувреме армейската публика направи страхотна хореография с много пиротехника, което наложи спирането на играта за няколко минути. След подновяването на действията на терена Георги Терзиев изби топката преди тя да стигне до Кайседо. В 66-ата минута Томас Лам бе много близо до откриване на резултата след като кълбото попадна в него след корнер, но вратарят изби. Веднага след това Йомов стреля опасно, но над вратата. ЦСКА продължи да атакува и в 77-ата минута логичното се случи, когато Лам центрира отляво и капитанът Юрген Матей откри резултата след отличен изстрел с глава. В 83-ата минута Мухар подаде към Кайседо в наказателното поле, който бе повален от защитник на гостите, но съдията остана безмълвен. В последната минута на редовното време главният арбитър Валентин Железов показа втори жълт и съответно червен картон за опасна игра на Карло Мухар и червените останаха с човек по-малко на терена.

В продължението нервите взеха връх и се стигна до спречквания между футболистите, но нямаше чисти положения за гол и по този начин армейците постигнаха победа с 1:0 над Лудогорец.

Това бе последен мач за календарната 2021 година и за двата тима.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
693