Стойчо Младенов: Говорим за титлата и това води до напрежение в играчите


FUTBOL-TV

Стойчо Младенов: Говорим за титлата и това води до напрежение в играчите

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов не остана доволен при равенството 2:2 с Арда. Младенов призна, че има голямо напрежение във футболистите на неговия отбор.

"Успяхме да стигнем точката, добре реагирахме. Но ние не бяхме дошли за точката, а за трите. Колкото повече говорим за титла, толкова по-голямо напрежение има у футболистите. Те трябва да свикнат с това нещо. Ако това напрежение идва в повече, трябва добре да анализираме", започна Младенов в ефира на Диема.

"Елементарни ситуации - брак, брак, брак. Има напрежение, а не би трябвало да има такова. Трябва да сме уверени и да показваме качество. Почти нищо не се получи от това, което планувахме. Много брак при последното докосване, то е проблемът в този момент. Имаме възможност първите минути да отбележим гол. Нервността идва от напрежението, което ни идва в повече. Така можем да преценим до края на годината кой издържа и кой не".

"Много ни липсват креативните халфове. Хора, които знаят как да успокоят играта и да дадат последния пас. Преливането днес ни липсваше. Хамза се стара, но беше неефективен. Затова страдат и крилата поради липса на играч, който може да пречупи. Без креативен халф сме лесно разгадаеми. В този мач имаше много "ако". Ако се беше задържала топката, ако... Прибързвахме и всичко това нещо би трябвало да е по-различно. Ако бяхме по-уверени, задължително щяхме да спечелим. Ще направим всичко възможно от психологическа гледна точка да въздействаме на увереността на състезателите и всеки да стигне лимита на своите възможности. До каква степен този лимит е възможен, през паузата ще преценим какво да правим с играчите. С отбори като Арда почти не бяхме убедителни. В един период от 15-20 минути да упражним натиск - това не се получи. Това оказва влияние на ефективността в играта при нашите футболисти. От първия ден говоря едно и също, но явно някой хора не искат да ме чуят. Този отбор има основа, върху която да надграждаме - сега зимата, после лятото и да бъдем това, което искаме да бъдем. Да се настаним срещу Арда, да държим топката и да ги натиснем. Няма комбинативност, липсва човек с топката и неща, които сме коментирали. Апелирам за пълна мобилизация за следващия мач и да скъсим дистанцията с тях, а после пролетта ще му мислим. Аз говоря това, което виждам и чувствам. Не може да ми повлияят, че този е страхотен, а аз не го слагам", завърши Стойчо Младенов.

  Сподели
366