ЦСКА ще си тръгне с три точки от Кърджали


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с три точки от Кърджали

Арда - ЦСКА
Стадион: "Арена Арда", Кърджали
Дата: 16.12.2021г.
Час: 16:30 ч.
Съдия: Ивайло Стоянов


ЦСКА гостува на Арда в отложен мач от 2-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" имат нужда от три точки, за да продължат да намалят изоставането си от лидера Лудогорец. Тимът от Кърджали обаче доказа, че е стойностен отбор, който може да изненада всеки. Прогнозата на FTV и на Futbolbet все пак е за знак - 2.

Конгоанецът с френски паспорт Жуниор Нзила също ще се включи във финалния бой на ЦСКА за първото място в края на 2021 година. Халфът не попада в сметките на треньора Стойчо Младенов, но предвид многото контузени в състава се очаква да бъде в групата за гостуването на Арда утре. Последният мач на Нзила и единствен при Младенов бе при победата с 1:0 над Черно море във Варна през август. Конгоанецът така и не успява да впечатли треньорския щаб с качествата си.

Десният краен бранител на ЦСКА Иван Турицов няма да бъде на разположение на треньора Стойчо Младенов за предстоящото в четвъртък. Срещу Черно море защитникът получи петия си жълт картон от началото на сезона, което значи, че ще бъде наказан за една среща. Вместо него ще започне Тибо Вион, а в халфовата линия отново ще действат Карло Мухар и Жеферсон. Втори пореден мач като титуляр ще запише и включилият се сравнително добре срещу варненци Хамза Чатакович.

Турицов е вторият футболист на “армейците" от началото на кампанията, който ще изтърпи наказание заради натрупани жълти картони, като преди него това стори капитанът Юрген Матей.

След гостуването в Кърджали за ЦСКА предстои дерби с Лудогорец на “Армията", което се явява и последен мач за двата тима през 2021 година. Под въпрос за битката на върха с 4 картона е Карол Метс. Толкова официални предупреждения има и Амос Юга, но африканецът ще отсъства от терените до края на годината заради травма. Аут за мача е и Греъм Кери, който се прибра в родината си по семейни причини.

В отбора на Арда настроението не е чак толкова добро, след като преди броени дни тимът инкасира неочаквано поражение срещу Локо София. Въпреки това треньорът на Арда Славко Матич очаква футболистите да играят по-добре срещу ЦСКА.

“Идва последен мач. Готвихме се нормално, момчетата си изчистиха мислите от последните мачове. Играем срещу голям съперник. Играхме вече на “Армията" и знаем какво можем да очакваме от тях. Най-важоното е да играем по нашия начин и стил.

"Постоянство и приемственост - това е много важно. Натрупаха се много мачове и очаквах да отпаднем тактически и физически. Радвам се, че срещу нас Лудогорец, Левски и ЦСКА играят на контраатака. Максимално уважение за всички, но не искам да говоря за противника. Искаме да сме опасни, агресивни, да притежаваме топката и да имаме повече удари от противника. Когато намалим нашите грешки, ще стане по-лесно", коментира Матич.

 

ПРОГНОЗА: АРДА - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
629