Левски и Берое си разделиха по една точка (видео)


FUTBOL-TV

Левски и Берое си разделиха по една точка (видео)

Левски и Берое завършиха 1:1 в Стара Загора в последен мач за годината. "Сините" поведоха в 17-ата минута чрез Билал Бари, но Алиун Фал изравни в 87-ата.

В началните минути от срещата домакините бяха по-активни и в 10-ата минута Джонатан Перейра отправи първия удар по посока една от вратите. Топката стигна до него след центриране от корнер на Симеон Мечев. Ударът му обаче премина високо над напречната греда. Четири минути по-късно при идентична ситуация Джонатан отново не съумя да отправи точен удар. Четвърт час след началото Димитър Костадинов стреля по земя, но Генадий Ганев успя да избие с върха на пръстите си. При последвалия ъглов удар Хосе Кордоба отправи неточен удар с глава.

В 17-ата Марин Петков проби отдясно и от аутлинията с пас по земя намери Билал Бари. Нападателят стреля с първото си докосване и преодоля Ганев за 0:1. В 28-ата минута старозагорци получиха пряк свободен удар вдясно от наказателното поле. Топката беше центрирана, но Георги Кабаков отсъди нарушение срещу Хосе Кордоба. В 37-ата минута Здравко Димитров навлезе в наказателното поле и намери Билал Бари. Нападателят успя да залъже противник и стреля в близкия ъгъл. Получи се рикошет в десния страничен стълб, след което в тялото на Ганев, но топката така и не попадна в мрежата.

В ответната атака Берое чрез Мартин Камбуров отправи удар над вратата. В 55-ата минута Николай Михайлов се намеси рутинно след удар на Камара от границата на наказателното поле. Час игра след началото Билал Бари влезе в наказателното поле и от аутлинията с остро подаване намери Марин Петков. Неговият удар беше блокиран. След това Димитър Костадинов получи шанс да шутира, но Генадий Ганев спаси.

В 66-ата минута Левски получи пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Ганев след нарушение срещу Марин Петков. Радослав Цонев отправи удар, но Джонатан Перейра успя да отклони с глава и топката излезе в ъглов удар. При последвалото центриране Билал Бари отклони към Димитър Костадинов, който реализира, но попадението не беше зачетено заради засада. В 70-ата минута Мартин Камбуров беше изведен зад защитата, но Ники Михайлов спаси, а при добавката топката срещна дясната греда. Впоследствие беше отсъдена засада.

Няколко минути по-късно Ники Михайлов се отчете с ново спасяване. Симеон Мечев центрира отляво. Илиян Стефанов успя да изпревари защитник и стреля, но капитанът на "сините“ реагира и успя да избие. Три минути преди изтичането на редовното време Берое успя да стигне до равенството. Илиян Стефанов изскочи от дълбочина, свали с глава към Алиун Фал, който реализира за 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
253