Левски ще си тръгне с точка от Стара Загора


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с точка от Стара Загора

Берое - Левски
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 12.12.2021г.
Час: 16:30 ч.
Съдия: Георги Кабаков


Левски гостува на Берое в Стара Загора в двубой от 19-ия кръг на родния елит. В повечето случаи "сините" са влизали като фаворити в подобен двубой, но не и този път. Тимът има финансови проблеми и това оказва влияние върху повечето им двубои, както и за мястото им в класирането. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Десният защитник на Левски Драган Михайлович ще бъде използван като жокер от старши треньора на "сините" Станимир Стоилов в мача с Берое. Мъри има солидни проблеми в средата на терена, където не може да използва контузените Георги Миланов и Андриан Краев и наказания Борислав Цонев. Най-вероятно Драган Михайлович ще бъде титуляр в центъра на терена, където ще си партнира с Радослав Цонев.

Младокът Патрик-Габриел Галчев пък ще застане отдясно на отбраната, за да замести швейцареца. Другата промяна в последния мач на "сините" за годината ще е свързана с Димитър Костадинов. Очаква се той да играе ката атакуващ халф на мястото на наказания Борислав Цонев.

Станимир Стоилов няма да прави промени, които не са наложителни в състава и се очаква всички останали в стартовата му единадесеторка да са като тези, победили с 2:0 Ботев Пловдив преди седмица.

Отборът на Левски тръгна с група от едва 17 футболисти за последното гостуване през годината на Берое. Наставникът Станимир Стоилов не може да разчита на Георги Миланов, Андриан Краев и наказания Борислав Цонев.

"Трябва да се готвим за мача. Ясно е за отсъстващите играчи. Краев претърпя операция. Всички останали на този етап са здрави. Смятам, че отборът на Берое притежава доста като брой и качество играчи. Това е клубът с най-голям брой играчи. Затова имат и непостоянства. Смятам, че в последния мач на Берое теренът не беше в най-добро състояние, което попречи на тима. Клубът им има добра публика и е постоянна величина. Добър противник с привърженици. Обръщаме внимание на всички противници. Надявам се нашият отбор и защитници с колективните си действия да се справим с Мартин Камбуров. Повече ме интересува как ще се справи моят отбор, а не този на Берое. Почти винаги съм искал от моя отбор да играем атакуващо. Рисковете, които поемаме, отварят пространства. Ние също имаме достатъчно скоростни играчи. Има всички предпоставки за един добър мач. Оптимисти сме, че Кордоба ще вземе участие в мача. Победа винаги е добре дошла за Левски. За да победим, трябва да хвърлим доста усилия. Дано не подходим по български, а подходим сериозно", заяви Мъри Стоиов преди двубоя.

Мачът днес може да е последен в кариерата на Мартин Камбуров. Голмайстор №1 в историята на родния елит още не е обявил окончателно дали ще се откаже или ще остане в Берое до края на сезона. Той ще води атаката на домакините срещу любимия си съперник заедно с Омар Камара и Лебон, а тримата в защита ще са Александър Цветков, Камен Хаджиев и Омар Сако.

 

ПРОГНОЗА: БЕРОЕ - ЛЕВСКИ 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
480