Рома ще се справи с ЦСКА в София


FUTBOL-TV

Рома ще се справи с ЦСКА в София

ЦСКА - Рома
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 08.12.2021г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Никълъс Уолш (Шотландия)


ЦСКА приема Рома на националния стадион в София в последен двубой от груповата фаза на Лигата на конференциите. "Армейците" вече нямат шанс да се класират напред и мачът е повече за престиж. "Вълците" пък се опитват да стигнат до първото място, като това ще завсиси до известна степен и от другия двубой в групата. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Заради огромните кадрови проблеми, наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов е принуден да направи доста промени в своя състав за домакинството на Рома. Като десетка ще излезе Карло Мухар, а зад него ще действат Жеферсон и Тибо Вион.

Титулярният плеймейкър Греъм Кери е в родината си Ирландия, тъй като има семейни проблеми, а резервният Федерико Варела - контузен. Амос Юга също е с травма.

Заради това, че Вион ще е халф, Иван Турицов, който не се намира в добра форма, отново ще излезе като титуляр на коронната си позиция - десен защитник.

"Трябва да се справим. Проблемите са от първия ден, в който съм в ЦСКА. Проблем за това непостоянство са контузиите. Креативните халфове, от които имаме нужда, отсъстват. Трябва да се справим и без тях. Имаме достатъчно състезатели. Ще сглобим състав, с който да се противопоставим максимално на Рома.

Мотивацията ни е най-малкият проблем. Във всички мачове, в които участвахме, отборът излиза достатъчно мотивиран. Проблемът е, че резултатите са лоши. Като игра се представяме добре във всички мачове. В определени моменти от игровото време, дори в Рим, успяхме да надиграем Рома. Аз точно това поведение искам да видя и в утрешния мач и дано да не бъде 20 минути, а 90. Трябва да покажем постоянство, за да спечелим една или три точки срещу Рома", обяви Стойчо Младенов преди мача.

Съперникът на ЦСКА в Лигата на конференциите Рома съобщи на официалния си уебсайт, че нападателят Феликс Афена-Гиан е дал положителен тест за COVID-19. Той е ваксиниран, няма тежки симптмоми и е под домашна изолация.

Треньорът Жозе Моуриньо няма да разчита на младока за гостуването в София. В същия момент в следващата седмица на всички играчи на тима ще бъдат направени тестове, за да няма и други положителни и заразата в клуба да бъде ограничена. Полузащитникът на Рома Лоренцо Пелегрини също няма да играе срещу ЦСКА. Той получи травма по време на двубоя от Серия А срещу Торино. Капитанът ще се възстановява около месец и половина.

Една от звездите на Рома Стефан Ел Шаарауи ще остане извън игра най-малко три седмици и ще пропусне мача на "вълците" срещу ЦСКА в Лигата на конференциите.

Италианецът бе сменен във второто полувреме на срещата с Болоня, загубена от "вълците" с 0:1. Медицинските прегледи от сутринта показаха нараняване в десния прасец. 29-годишният футболист ще пропусне съботния мач срещу Интер и според "Калчомеркато" ще остане извън игра до Коледа.

Ел Шаарави има 6 гола и една асистенция в 21 мача във всички турнири за "джалоросите" този сезон.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - РОМА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
818