Любо Пенев: Дока трябваше да е наказан за мач и едно полувреме


В. Мухарски

Любо Пенев: Дока трябваше да е наказан за мач и едно полувреме

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев сподели на пресконференция какви са неговите очаквания за предстоящия мач с Локо (Пд). Пенев не пропусна да коментира актуалната тема, относно наказанието на Дока.

"Обстановката в отбора е нормална. Наистина, изписаха се доста неща. Разбира се, ще коментирам и тази тема. Преди  това обаче трябва да кажа, че всичко при нас е нормално. Работим в обичайния режим. Следваме програмата си, без да се отклоняваме. Обясних на момчетата, че това, което става извън терена, по никакъв начин не трябва да ни влияе", категоричен бе Пенев.

"Всеки тим има цели. Локомотив е сериозен клуб с качествени и опитни играчи, което е доста важно. Намират се в челната петица. Всеки се стреми към печелене на повече точки. Това важи и за нас, разбира се", заяви Пенев.

"Казах и на футболистите, казвам го и пред вас медиите - Данчо Тодоров и Здравко Лазаров са добри играчи с огромен опит. До голяма степен успехите на Локомотив се дължат на тях. Смятам, че ще стане интересен мач, ние винаги играем за победа, без значение кой е съперника", каза още Пенев.

"Следя внимателно първенство и забелязвам доста играчи, които имат агресивно поведение по време на мач. На повечето от тях не им се обръща никакво внимание. На други пък се налага символично наказание. Признавам - гледах внимателно записа на случая с Дока. Да, той трябва да бъде санкциониран, но за един мач. Или за един мач и едно полувреме".

"Държа да подчертая, че в Литекс  има 25 играчи. Не разчитам само на един футболист. Или на едно звено в отбора. Един ще е наказан, друг - контузен, но всички останали са готови. Длъжни са да са готови, защото това им е професията", добави наствникът на Литекс.

  Сподели
190