Пробвайте знак Х за Левски - Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - Ботев Пловдив

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 04.12.2021г.
Час: 15:00 ч.
Съдия: Валентин Железов


Левски приема Ботев Пловдив на "Герена" в един от най-интересните мачове от 18-ия кръг на родния шампионат. Не бе отдавна времето, когато "сините" по скоро бяха сочени за фаворити, но сега ситуацията е по-различна. Тимът има финансови проблеми, а такива вече няма при техния съперник. Ботев Пловдив редува силни и слаби мачове, като от тяхната моментна форма ще зависи много и изходът на предстоящия мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В състава на Левски няма наказани или нови контузени футболисти. Очаква се в отбора да има малко рокади, с оглед на факта, че тимът игра преди броени дни срещу Царско село.

Все още не е ясно дали братя Цоневи ще играят в мача. Все по-усилено се говори, че времето им на "Герена" изтича и, че Станимир Стоилов не смята да разчита на тях.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов е останал недоволен и от Здравко Димитров. Наставникът на "сините" е провел сериозен разговор с крилото заради слабото му представяне напоследък.

При завръщането си на "Герена" Мъри даде сериозен шанс на бившия младежки национал. Той го считаше за един от най-перспективните футболисти. И един от тези, които ако направят силен сезон, ще може след това да бъде продаден и по този начин да внесе свежи средства в касата на клуба. Но явно в последно време Стоилов е променил мнението си на база представянето на футболиста. Той не бележи прогрес и взе сериозно да отстъпва.

Показателен факт бе и оставането му на пейката за двубоя в Кърджали срещу Арда, който "сините" не успяха да спечелят. Тогава той имаше и проблеми, но това не е единствената причина да остане на пейката. Все пак Димитров се появи като резерва, но с нищо не помогна на отбора да изостри действията в предни позиции.

"В началото, когато започвах, първата задача беше да оправим нещата в защита. Имаме някакъв напредък, но все още имам някои сериозни забележки. Правим леки стъпки напред в играта в защита. Дано напрежението да е изцяло върху мен. Свикнал съм. Имал съм и други предизвикателства. Нямам проблем с напрежението. Дано да е върху мен. След като сме футболисти и треньори на Левски, всички трябва да можем да носим отговорност. Аз определям състава. Това са мои решения. Имаме сгъстен цикъл, нормално е да имаме някакви други идеи. Предстои мач с Ботев, трябва да се възстановим по най-бързия начин. По-добре сме, отколкото преди паузата. С всеки изминал кръг ще се движим по-добре на терена“, заяви Мъри Стоилов.

Новината от лагера на Ботев преди мача е, че още един човек от щаба на Азрудин Валентич си тръгна от клуба. Това е Кристиан Тиритиело, който беше дясната ръка на Валентич и е с него още от първия му ден при "жълто-черните". След победата над Ботев Враца Тиритиело се е сбогувал емоционално с футболистите и служителите на клуба.

Тиритиело е изтъкнал "семейни причини" за напускането си. Освен това той има предложение от шведски клуб, където е и семейството му. Това е и вторият помощник-треньор, който напуска Ботев в рамките на месец. Преди него си тръгна Тимур Дагуев.

В състава на Ботев Пловдив пък не се очакват сериозни промени в сравнение с двубоя срещу Ботев Враца.

"За мен това е невероятен футболен мач (двубоят срещу Левски, б.а.). Не е нужно треньорите да говорят за вдъхновение и мотивация. За нас е много важно, това ще бъде мач на свежестта за това кой ще спечели“, заяви Валентич.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
740