Левски се възползва от каръка на Царско село


FUTBOL-TV

Левски се възползва от каръка на Царско село

Левски спечели гостуването си на Царско село с 1:0 в мач от 17-ия кръг на Първа Лига. Единственото попадение в двубоя бе дело на Билал Бари в 43-ата минута. Домакините могат да съжаляват, че не взеха нищо от този мач, след като цели три пъти гредите спряха играчите на Любослав Пенев от гол.

Още във втората минута Николай Михайлов направи добро спасяване след изстрел с глава на Лъчезар Балтанов. Секунди след това изстрел от дистанция на Васил Шопов се спря в левия страничен стълб на вратата на "синия“ капитан.

В 14-ата минута Здравко Димитров опита изстрел извън наказателното поле, а Янко Георгиев действа сигурно и изби в корнер. Шест минути след това Иван Горанов пусна добър пас към Димитър Костадинов, който стреля неточно. В 27-ата минута Драган Михайлович отправи хубав изстрел по земя, но Янко Георгиев се намеси добре. В 36-ата минута Димо Бакалов отправи изстрел от дистанция, но топката се отби в десния страничен стълб на вратата на Ники Михайлов.

Две минути преди края на първата част Марин Петков пусна остър пас в наказателното поле, а Мартин Кавдански не изчисти добре, пращайки топката на крака на Димитър Костадинов. Той подаде към Билал Бари, който реализира за 0:1.

В 52-ата минута Иван Горанов центрира в наказателното поле, като този път Кавдански се намеси сигурно и изчисти в корнер, след който Янко Георгиев без проблем улови топката. Георгиев даде началото на контраатака на "Царско село“, която завърши с изстрел на Ален Стеванович, отбил се в гредата.

В 71-ата минута Радослав Цонев стреля от пряк свободен удар фронтално срещу вратата, а Янко Георгиев се отличи с добро спасяване с една ръка, след което Димитър Костадинов не успя да насочи топката във вратата при добавката. Малко по-късно влезлият като резерва Борислав Цонев стреля от свободен удар и след рикошет последва ъглов удар. Здравко Димитров стреля по земя, а стражът на "Царско село“ отново се намеси отлично.

В крайна сметка победата отива на сметката на Левски.

  Сподели
303