Левски скочи на двамата лобисти за ЦСКА-София


Н. Гавазов

Левски скочи на двамата лобисти за ЦСКА-София

Ръководството на ПФК Левски изрази възмущение от повдигането на темата за стадион "Българска армия" по време на преговорите за коалиционно правителство между ПП, БСП, ИТН и ДБ миналата седмица.

При обсъждането на сектор Спорт, Радостин Василев от ИТН и Иван Ченчев от БСП поставиха на масата темата за стадиона на ЦСКА -София и базата в Панчарево. От години собственикът на "червените" Гриша Ганчев иска да построи нов стадион на мястото на досегашния, както и клубът да получи на концесия базата в Панчарево, но до момента това не се реализира.

Василев и Ченчев  повдигнаха темата пред потенциалните си коалиционни партньори, демонстрирайки явен лобизъм в полза на ЦСКА – София, а това не се хареса на ръководството на Левски.

Ето цялата позиция на Левски без редакторска намеса:

"Левскари,

заявяваме, че Левски винаги е стоял встрани от политиката. Въпреки това, с изненада установихме, че по време на политическите консултации за съставяне на кабинет, тема №1 станаха проблемите на конкретен футболен клуб, а ролята на лобисти пред държавата изиграха двама "емоционално свързани“ с този клуб представители на политически формации.

За нас това е недопустимо и ви уверяваме, че с повишено внимание ще следим всичко случващо по този въпрос и при решения накърняващи интересите на любимия клуб, ще реагираме.

ПФК Левски“

  Сподели
431