Бербатов: Безочието на БФС става още по-голямо


FUTBOL-TV

Бербатов: Безочието на БФС става още по-голямо

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов използва социалните мрежи, за да направи видео обръщение към футболните клубове у нас.

Ето какво каза бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед:

"Вече сте наясно с безумните декларации, които се разпространяват от името на БФС. Декларации, които нямат абсолютно никаква юридическа и правна стойност,при и въпреки това те се опитват и ви задължават да ги подписвате. С тези декларации БФС се опитва умишлено да подведе всички вас клубовете - да заявите отказ от законните си права, а именно - когато има безочливи нередности, фалшификации, машинации в действията на ръководството на БФС, вие - клубовете, да не казвате и да не правите нищо. Безочието на БФС става още по-голямо, защото с искането да подпишете тези декларации, те ви карат да станете съучастници в тези нередности, да нарушавате собствения си устав - да искате да не се обжалват решенията на миналия конгрес. Абсурд! 

БФС е организация на футболните клубове в България и сегашното ръководство абдикира от задълженията си да представлява своите членове и сега иска да хвърли всички вас, клубовете, сами да се оправяте с държавните институции. Какво стои зад всичко това обаче е ясно - БФС много добре разбира, че никъде не са желани и няма кой сериозен държавник да седне и да разговаря с тях, камо ли да работи с тях. Както виждаме, основна опорна точка в програмата на партиите в момента, преговарящи за съставяне на редовно правителство, е борбата с корупцията. 
Как тогава БФС си мисли, че след всички неприключили и други започващи разследвания за безстопанственост и съмнение за корупция, те ще бъдат приети от държавата за съвместна работа, е напълно непонятно. 

  Сподели
285