Мъри: Не можехме да вземем повече от точка


FUTBOL-TV

Мъри: Не можехме да вземем повече от точка

Треньорът на Левски Станимир Стоилов очаквано не остана много доволен след равенството 0:0 срещу Арда. Все пак той акцентира, че е нямало как отборът му да стигне до повече при визитата си в Кърджали.

"Труден двубой и за двата отбора, повече битка и желание имаше. С оглед на показаното не мисля, че можехме да вземем повече от точка. Който имаше късмет, можеше да се поздрави и с трите точки, но не стана качествен двубой за нас специално. Трябва да играем по-добре. Имаше напрежение в част от младите, отсъстваха част от играчите, които са опитни и дават увереност в другите. Виждам прилична организация в защита, но ни трябва по-голяма увереност в контрола на топката", започна Мъри в ефира на Диема.

"Според мен днес не изглеждахме по най-добрия начин кондиционно. Трябва да го подобряваме това нещо. Нужно е да върнем футболната увереност във футболистите. Акцентът не беше само във фаза защита. Липсваше ни увереност и футболна класа, когато имаме топката. Това създава проблеми в атакуващ план. Ще подобрим това във времето и с добавянето на класни играчи. Имахме шансове, но младите играха под напрежение. Оказва влияние липсата на Драган и Георги Миланов, тъй като те имат опит. Помагат много в разиграването на топката и това ни липсва. Младите са готови, но трябва да работят повече", продължи Стоилов.

"Тежи, когато не си спечелил мач срещу Ботев Враца на "Герена", Два от най-добрите ни мача на "Герена" срещу ЦСКА 1948 и Враца взехме две точки, а бяха "нарисувани" шест. Това е показател, че не можем да разчитаме само на класата си и трябва да я добавяме. На този етап отборът се стабилизира и като игрово поведение не губи леко мачове, играе с достатъчно желание и амбиция. Очаквам много повече от нашия отбор. Надявам се като подсилим отбора да дойде по-голямата увереност в контрола. Имаме млади футболисти и те на моменти губят увереността си. Ще трябва да изтърпим и негативите от интегрирането на младите, но най-важното е клубът да се стабилизира игрово и финансово".

"Колкото повече мачове играем, толкова по-добре. Досега нямахме проблеми с травми, но ще ротираме. Играчите ще се възстановят и следващият мач трябва да се подобрим. За мен беше изключително приятно, че проведохме среща с феновете в моя роден град. Присъствахме цялото ръководство, така че опитваме всички да се обединим и да направим голямо футболно семейство. Трябва да гледаме хората в очите, да им даваме точни и ясни сигнали. Това се случва с присъствието на всички ръководители. Не един или двама от нас заявиха каква е идеята. Трябва да помагаме на Левски и ние, защото сме привърженици. Феновете държат клуба", завърши Станимир Стоилов.

  Сподели
278