Мъри: Всичките ни футболисти се продават, ако трябва ще играем с юноши (видео)


FUTBOL-TV

Мъри: Всичките ни футболисти се продават, ако трябва ще играем с юноши (видео)

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди срещата с Арда от 16-ия кръг на Първа лига.

"Не е на 100% готов Драган, Мартин Петков също е с травма, която доста време не успяхме да я излекуваме. И той пропуска мача. Другите играчи са здрави и се надявам всички да могат да вземат участие в мача. Марин Петков е част от отбора от много време. Той е показал, че може да играе на високо ниво. В някои мачове го натоварихме повече. Аз нямам притеснения за представянето на Марин. Той има много добро ниво и може да играе срещу всеки съперник в България“, започна Стоилов.

"Аз по принцип не деля моите футболисти на отделни единици и на класни или некласни. За мен е по-важно как отборът ще се представи. Ако има отсъстващи футболисти, трябва да ги компенсираме с добри колективни действия на терена. В предния мач ни липсваше опита и на Драган, и на Георги Миланов. Това са футболисти, които са играли на високо ниво и за млад отбор техният опит е безценен. При всички положения Миланов ще трябва да се възстановява не по-малко от два месеца. Имаме диагнози от две-три места. Ще изберем едното място, към което да се придържаме за програма за възстановяване“, коментира наставникът, като допълни, че отборът се доближава до стила, който трябва да показва Левски с масирани атаки, с преса на противника и голови положение.

"Ние трябва да подобряваме с всяка изминала минута нашия стил и начин на игра. Искам да виждам по-голяма увереност във футболистите. В момента е най-важно спасението на клуба. Ако трябва, ще продаваме всичко, към което има интерес. Аз нямам притеснения да играем с юношите. Важното е Левски да се стабилизира и постепенно да започнем да надграждаме. Всеки наш играч е на пазара и всеки може да го купи. В момента няма футболист, който да е близо до Левски. Наблюдаваме голям брой играчи. На този етап нямаме готов футболист или да сме в завършващата фаза на преговори“, допълни Стоилов.

"Арда са отбор, който през последните години прави добро впечатление. Отбор, който играе комбинативен футбол. Бързо влязоха в лигата и стоят на добро ниво. Един от стабилните и добре играещи отбори. Играят добър футбол, а ние ще се опитаме да отговорим по същия начин“, завърши наставникът.

  Сподели
320