Лудогорец отпадна от евротурнирите


FUTBOL-TV

Лудогорец отпадна от евротурнирите

Цървена звезда успя да победи Лудогорец в днешния двубой с 1:0 и да си осигури първото място във временното класиране. Съответно футболистите на Станислав Генчев няма как да играят в Европа и на пролет. Те можеха да постигнат това, ако се бяха класирали на трето място, което щеше да им позволи да се състезават в Лигата на конференциите през пролетта.

Началото бе силно за домакините след като още в първата минута те успяха да създадат добра ситуация. Малко след това гостите в лицето на Пиерос Сотириу отвърнаха с добър удар, преминал над противниковата врата. Лудогорец създаде хубаво положение в 18-та минута, когато Мавис Чибота напредна по лявото крило и навлезе към центъра. Офанзивният футболист на разградчани стреля силно по диагонала с десния крак, но високо над вратата. В 29-та минута гостите отново изпуснаха да отбележат след спасяване на Милан Борян.

След почивката се видя че домакините по-силно желаят победата и настъпиха смело в атака. Резултатът дойде в 57-та минута, когато Мирко Иванич прати топката в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Сержио Падт за 1:0. В 69-та минута Цървена звезда създаде поредно положение пред Сержио Падт. Гуелор Канга стреля от далечно разстояние, като топката прелятя близо до дясната греда. В 85-та минута нова атака на сърбите завърши с удар в гредата.

  Сподели
426