Иво Ивков: Положението е критично, предстои най-тежката Коледа за Левски


FUTBOL-TV

Иво Ивков: Положението е критично, предстои най-тежката Коледа за Левски

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков дава пресконференция след като мина месец от встъпването в длъжност на новия Управителен съвет на клуба. Той обаче разтревожи феновете, като обяви, че положението в Левски е критично, а за клуба предстои най-тежката Коледа. Ето какво каза още той пред репортерите преди броени минути:

"Правим периодични плащания (към НАП, б.а.), но все още не са достатъчни. Положението е критично и ще продължи да бъде такова, но нещата са под контрол. Коства ни много усилия.

Трябва къртовска работа и умения. Дано успеем да помогнем. Не виждам как ще се оздрави клубът до април месец. Палмс бет ни спасява, както и феновете до момента. В разговори сме с голям брой евентуални стабилни партньори. Предстои ни най-тежката Коледа. Дефицитът е около 2 200 млн. лв. Пристигат много вземания от предишен период. Подновихме договорите с наши юноши. Краев расте със седмици, откакто е тук новият старши треньор. Източници на средства ще са наши кампании. Няма да имаме свободни уикенди, ще пътуваме", заяви Ивков, който коментира и плащанията към Петър Хубчев:

"Сумата е притеснителна. Платена е нужната първа вноска. Разсрочена е за следващите 6 месеца. Подписах първото неизгодно споразумение за Левски. Това е, няма как да се излезе от този казус. Нямаше никакви отстъпки. След първото плащане са 800 000 лв", добави още той, като каза и за Насиру и Славчев.

"Сключихме приемливо споразумение със Славчев. Ще платим само заплатите за тази година и 12 000 евро. Защо са били такива условията, не мога да кажа. Бях специално помолен от г-н Боримиров да изкажа благодарността си към Славчев и неговия екип за преговорите и компромисите. Водихме тежки преговори, но за седмица ги приключихме.

"Насиру? 395 000 евро му дължим. Чрез юридически похвати ще опитаме да не се дължи до края на годината, за да не влияе на клуба. Ще водим преговори за отстъпки.

 

 

108