Левски ще се поздрави с победа срещу Ботев Враца


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа срещу Ботев Враца

Левски - Ботев Враца
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 22.11.2021г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Димо Димов


Левски приема Ботев Враца на "Герена" в последен двубой от програмата на 15-ия кръг в родния елит. Двубоят реално противопоставя 9-ия срещу 13-ия във временното класиране. "Сините" са фаворити, макар врачани да не трябва да бъдат подценявани. И все пак - прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Едно от последните занимания на Левски премина без голмайстора на отбора Билал Бари. Мароканецът има леки болки, но въпреки това, очакванията са да няма проблеми за мача срещу Ботев Враца в понеделник. Добрата новина за Станимир Стоилов е, че към основната група се присъединиха Иван Горанов и Патрик-Габриел Галчев, които лекуваха травми в последните дни.

Аут от въпросната тренировка бяха Мартин Петков и Христос Шелис. Първият е с травма, докато вторият е получил почивка, тъй като имаше ангажимент с младежкия национален тим на Кипър. Такава имаше и за Драган Михайлович. Към отбора се присъединиха и останалите футболисти, които имаха ангажименти с националните си отбори.

"При всички положения, след като дълго не са тренирали, особено Драган, ще е много трудно да вземе участие. Иван Горанов от два-три дни тренира, там нещата са в добра посока. За Бари ще решаваме днес и утре. Имаме сериозни проблеми, когато не сме водили нормален тренировъчен процес. Националите са здрави. Надявам се пред нашата публика да направим добър мач. Имаме нужда от победи. За мен Ботев са отбор, който играе комбинативен футбол, с голяма увереност. Бабунски е един от силните им играчи. Нашите защитници трябва да се справят по най-добрия начин. В първия мач не успяха да се справят добре", заяви Мъри Стоилов на пресконференцията си преди мача.

В дните преди мача - Ботев Враца привлече в състава си юношата на АЗ Алкмаар Антон Фасе. 21-годишният футболист за последно е бил част от НЕК Ниймеген. Бърз, физически силен и с отличен удар. Може да играе и по двата фланга на атаката. Договорът му е за две години. Не е изключено той да дебютира именно срещу Левски. Все пак, той ще остане извън титулярния състав.

Добрата новина за Даниел Моралес е, че в състава се завръщат Чавдар Ивайлов и Реда Рабей. Двамата не взеха участие в двубоя с Арда, но вече изтърпяха наказанието си от един мач.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ВРАЦА 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369