ЦСКА се справи успешно с Арда (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА се справи успешно с Арда (видео)

ЦСКА победи Арда Кърджали с 2:1 в двубой от 15-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни.

Първото полувреме започна по-добре за гостите, които откриха резултата още във 2-ата минута с попадение на Милен Желев, който бе най-съобразителен в наказателното поле след изпълнение на корнер. Постепенно армейците поеха инициативата и четвърт час след началото Георги Йомов се пребори добре със Стоев и се отскубна сам срещу вратаря, но притичалият Желев блокира изстрела на нападателя. В 18-ата минута Кайседо шутира отдалеч, но Караджов улови. В 28-ата минута червените пропуснаха да изравнят, когато Кайседо стреля с глава след центриране на Вион, Караджов успя да докосне леко топката, но достатъчно, за да се отбие в напречната греда, а след това и да тупне пред голлинията. Секунди по-късно Жорди Кайседо остана сам срещу вратаря и стреля покрай дясната греда. Дори да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като еквадорецът се намираше в положение на засада. До края на първото полувреме нямаше други интересни ситуации и двата отбора се оттеглиха на почивка с гол преднина за гостите.

През втората част в игра за червените се появиха Федерико Варела и Амос Юга, които замениха Карло Мухар и Греъм Кери. ЦСКА вдигна оборотите и заигра още по-агресивно. Това даде резултат и в 54-ата минута Жорди Кайседо изравни резултата, след като засече с глава центриране на Йомов от корнер пращайки топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Караджов. Армейците продължиха да атакуват и в 74-ата минута бяха близо до пълен обрат, когато Яник Уайлдшът намери Кайседо, нападателят се хвърли на шпагат и успя да отправи удар, но стражът на гостите спаси. Веднага след това Амос Юга отправи хубав извеждащ пас към Йомов, който навлезе в наказателното поле, но изстрелът му мина покрай левия страничен стълб. В 79-ата минута логичното се случи и ЦСКА обърна резултата в своя полза. Брадли Мазику  нахлу на скорост отляво в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, а топката мина между краката на Караджов и се оплете в мрежата му за 2:1. Пет минити преди края Жеферсон копна към Юга, който стреля отблизо но вратарят на Арда изби в корнер. До края на срещата нямаше повече попадения и червените се поздравиха с напълно заслужена победа с 2:1 над Арда Кърджали.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
198