Разочарование за феновете: Царско село - Славия ще се играе без публика


FUTBOL-TV

Разочарование за феновете: Царско село - Славия ще се играе без публика

Двубоят от 15-ия кръг на родния шампионат между тимовете на Царско село и Славия ще се проведе без публика. Това обявиха официално "царете". Срещата е в събота от 13:00 часа на стадион "Арена Царско село".

Ето какво съобщиха от клуба:

"Ръководството на СФК Царско село 2015 София би искало да информира футболната общественост, че предстоящото домакинство срещу Славия, от XV кръг на футболното първенство, което ще се проведе на 20 ноември (събота) от 13:00 часа на стадион "Арена Царско село“, ще бъде БЕЗ ПРИСЪСТВИЕТО НА ПУБЛИКА.

Решението се базира на заповед на Министерството на здравеопазването РД-01-890 от 03.11.2021 и по-специално точка 10, а също така и на усложнената обстановка свързана с разпространението на COVID-19 в България. Ръководството на Царско село поставя на първо място здравето на футболисти, служебни лица и фенове.

По същата причина без публика бе и предишното домакинство на отбора срещу тима на Локомотив София.

Такава ще бъде организацията на всички домакински мачове на Царско село, докато в действие е настоящата заповед на Министерството на здравеопазването.

На стадиона ще бъдат допускани задължителните по наредба официалните лица на двата клуба, както и акредитирани представители на медиите. Те трябва да разполагат и представят "зелен сертификат“ базиран на действащата нормативна уредба".

102