Шансът Нюкасъл да изненада Челси е минимален


.

Шансът Нюкасъл да изненада Челси е минимален

Челси посреща Нюкасъл в среща от съботната програма на Висшата лига. Допреди няколко години този двубои предизвикваше доста сериозен интерес, тъй като двата тима обикновено бяха до последно в битката за 4-ата позиция даваща право на участие в Шампионската лига. Нещата в Премиършип обаче от половин десетилетие се промениха и Челси вече е редовен чуастник в битката за титлата, докато Нюкасъл не може да намери себе си след напускането на Алан Шиърър.

Така Челси влиза в мача като лидер в класирането, а освен това е тима с най-добри голови показатели.  Лондончани са спечелили последните си 6 мача срещу този съперник като са допуснали само 1 гол. Челси има някои проблеми, тъй като Дидие Дрогба е наказан след като хвърли монета срещу феновете на Бърнли. С контузии са Есиен, Чех, Карвальо, Ашли Коул, Алекс, Жулиано Белети и Франк Лампард. Чех и Джо Коул може би ще са напълно готови до мача. Ашли, КАрвальо, Белети и Алекс са под въпрос.

Договорът на временният наставник на Нюкасъл Джо Киниър изтича в края на седмицата. След мача той трябва да срещне собственика на тима Майк Ашли, за да обсъдят удължаването на контракта. Ашли все още не е успял да продаде Нюкасъл, най-вече заради световната криза и липсата на купувачи. Киниър записа добри резултати и в последния кръг бе близо до важна победа над Уигън, но в края момчетата на Стив Брус взеха точката. Сега само головата разлика разделя “свраките” от зоната на изпадащите. След гостуването на Челси и домакинството срещу стабилния Мдълзбро Нюкасъл може да се озове пак в дъното.

Джоуи Бартън е аут за 8 седмици заради тежка контузия в коляното. Адашът на вокалиста на Аеросмит Стив Тайлър също ще пропусне срещата поради травма. Майкъл Оуен вероятно ще стартира като титуляр.
 
Нюкасъл няма победа като гост този сезон, а последният им успех на “Стамфорд Бридж” е отпреди 20 години с 3:1. така по всичко личи, че Челси е абсолютен фаворит, а Нюкасъл ще трябва да се примири с още една загуба. “Свраките” обаче са хитри и винаги могат да поднесат минисензация, постигайки равен. Едва ли ще се случи точно в събота.


Вероятни състави:

Челси: Чех, Босингва, Иванович, Тери, Бридж, Балак, Микел, Деко, Калу, Анелка, Малуда

Нюкасъл: Гивън, Бейе, Басонг, Колочини, Енрике, Гутиерес, Бът, Дъф, Оуен, Мартинс

Последни 5 мача :

Челси: ПРПЗП

Нюкасъл: РЗППЗ

Прогноза – 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
67