ЦСКА се измъчи срещу Видима, армейците с минимален успех


В. Мухарски

ЦСКА се измъчи срещу Видима, армейците с минимален успех

ЦСКА победи Видима Раковски с 1:0 в мач от 18-ти кръг на родната "А" група. Двубоят се игра пред 5000 зрители на стадиона в Каварна. Както вече стана ясно, "червените" са наказани с един мач лишаване от домакинство. Това обаче не попречи на феновете на символичните домакини да напълнят до краен предел спортното съоръжение, където попринцип мачовете си играе отбора на Калиакра.

През първата част играчите на Видима се бяха добре затворили в задни позиции и пред играчите в червено не се откриха много възможности. При една от малкото Спас Делев нямаше шанс. В самия край на първото полувреме, Грегъри Нелсън успя да преодолее, чрез финт двама защитници в синьо и стреля, но стражът на гостите изби.

След почивката възпитаниците на Милен Радуканов натиснаха по-сериозно и това даде резултат в 49-ата минута, когато Спас Делев стреля от границите на наказателното поле, но вратарят Пламен Колев изби. Все пак топката попадна отново в краката на 7-цата на ЦСКА, който при втория си опит не сгреши и по този начин откри резултата.

120 секунди по-късно стражът на Видима Пламен Колев се справи със силен шут на Румен Трифонов. В 67-ата минута Трифонов се възползва от грешка на гостите и центрира, топката кацна на главата на Мишел Платини, но той не бе точен. В 87-ата минута Видима бе близо до изравнителен гол, но удар на Иванов от близо, бе спасен от ИВан Караджов. Това бе трета поредна победа за ЦСКА, след като през този сезон "армейците" победиха още Левски и Черноморец.

  Сподели
219