Мъри Стоилов ще опита да върне Саид Ибраимов в Левски


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов ще опита да върне Саид Ибраимов в Левски

Треньорът на Левски Станимир Стоилов продължава да настоява към щаба му да се присъедини Саид Ибраимов, пише "Тема спорт". Дългогодишният помощник на Мъри, с когото в тандем Станимир Стоилов изведе Астана до четири поредни титли в Казахстан, а също така успя да класира отбора и в групите на Шампионската лига през сезон 2015/2016, трябва да се завърне в Левски през зимата.

Преди това бе известно, че Ибраимов няма да бъде част от щаба на "сините", след като има ангажимент в Казахстан. Но той се е разбрал с ръководството на Тобол да прекрати договора си и се очаква да се присъедини на "Герена", където отново ще влезе в ролята на помощник на Мъри. Саид Ибраимов прибави шести златен медал към своята колекция, след като Тобол триумфира изненадващо в местната Висша лига. Успехът за тима е едва втори в историята на клуба. В последния кръг тимът на Ибраимов срази с 2:0 Акжаик. Втори остана Астана, а Кайсар, с който Стойчо Младенов спечели купата през 2019 година, изпадна.

По този начин щабът на Стоилов в Левски ще бъде завършен, след като в него влизат още Цанко Цветанов, Тодор Симов и кондиционният треньор Михайло Шекероски, с когото Стоилов работи в Ботев Пловдив преди години. За треньор на вратарите е поканен Димитър Иванков. Очакванията са, че и той ще се присъедини към щаба през зимата и ще замени младия Георги Стоянов.

  Сподели
227