Трудна, но заслужена победа за Левски над Черноморец (видео)


А. Франгов

Трудна, но заслужена победа за Левски над Черноморец (видео)

Левски победи Черноморец (Бургас) с минималното 1:0 в мач от 18-ия кръг на А ПФГ. Победният гол за "сините" от София отбеляза Дарко Тасевски от корнер след 72 минути игра. Възпитаниците на Ясен Петров превъзхождаха гостуващият тим на Черноморец през по-голямата част от двубоя, но трудно намираха път до вратата.

Домакините започнаха двубоя с трима от новите си попълнения - вратарят Пламен Илиев, Даниел Димов и Марко Видович. Първият бе непоколебим под рамката, а Димов пък се отчете с асистенция. По-късно в игра се появи и Юлу-Матондо, който бе оставен на резервната скамейка поради неубедителната си игра в предишните два мача от пролетта. На негово място през първата част игра Даниел Младенов. Поради контузията на Грийн Иво Иванов намери място сред стартовите 11. Йовов пък се завърна в игра, а Веселин Минев отсъстваше. За гостите в стартовия състав намери място Венцислав Бонев, който се отличи с добро представяне в мача.

Първото полувреме започна с натиск на "сините", но първото положение бе пред вратата на Пламен Илиев - Георги Андонов проби по дясното крило, премина с лекота Видович и центрира хитро назад по земя, но Савио стреля далеч над вратата. Постепенно домакините обсадиха вратата на Черноморец и единствено добрите изяви на Паскал Борел запазиха резултата 0:0 на почивката. В 38-та минута Гара Дембеле направи груб фаул срещу Савио и получи заслужен жълт картон.

През втората част гостите продължаваха да играят много сгъстено и организирано в защита, а Левски продължаваше да атакува. В 53-та минута Владимир Гаджев бе близо до това да повтори феноменлания си гол срещу Лил през есента като стреля мощно от 30-ина метра, но топката се отби от напречната греда на вратата на Борел. Тасевски минути по-късно пропусна още едно хубаво положение за гол, след което и Христо Йовов. Матондо пък през това време замени Младенов. Александър Александров - Кривия пък замени Гаджев десетина минути по-късно, и това бе с огромно значение за играта на Левски.

Алекс раздвижи атаката на "сините" и си заслужи овациите на публиката. Той бе близо и до гола минути след появата си, след като на скорост стреля след технично отиграване на Тасевски, топката тупна пред вратата, но Борел с мъка спаси.

Защитата на Черноморец в крайна сметка се пропука в 72-а минута, след центриране от корнер на Йовов. Капитанът на Левски постави топката на главата на Даниел Димов, който я препрати към оставеният сам на 2-3 крачки от гол линията Тасевски. Македонецът така вкара третото си попадение в 12 мача. Голът на Дарко се оказа и решаващ, след него "сините" намалиха темпото, а гостите от Бургас не успяха да застрашат младият Пламен Илиев, въпреки включването на Бранимир Костадинов.

Така Черноморец продължи със слабите си резултати през пролетта, въпреки усилията на Тони Велков. "Акулите" спечелиха само една точка засега през 2011 при равенството с опашкаря Академик. Левски пък, макар и с нерви успя да вземе своето и започна да се съвзема след тежката загуба от ЦСКА.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

Снимка: Гонг.бг

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
180