ЦСКА отново се справи с Арда и продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

ЦСКА отново се справи с Арда и продължава напред за Купата

ЦСКА победи Арда Кърджали с 2:0  в мач от 1/8 финалите за Купата на България, игран на стадион "Българска армия" и продължава уверено похода си към защитата на трофея, който спечели преди няколко месеца, именно след успех над този съперник. Този път успехът за "армейците" дойде много по-леснот, отколкото във финала.

Домакините стартираха устремно и започнаха да редят атака след атака към противниковата врата още от самото начало. Гостите от Кърджали обаче се бранеха с петима футболисти в защита и трудно допускаха чисти голови положения пред вратата си.

В 22-ата минута обаче резултатът бе открит - след центриране от корнер Томас Лам продължи към задната греда, където Жорди Кайседо засече с глава за 1:0.

Голът накара гостите да се отворят в търсене на изравнително попадение, което позволи на играчите на ЦСКА да използват едно от любимите си оръжия - контраатаката. Така в 35-ата минута Матай пусна отличен извеждащ пас към Йомов, който се измъкна от засадата, напредна малко вдясно и пусна успоредно на голлинията към нахлуващия Кайседо, за когото бе детска игра да удвои преднината на ЦСКА - 2:0.

След почивката Кери можеше да направи резултата класически в 52-ата минута, но ударът му в далечния ъгъл бе избит от вратаря Караджов в корнер.

Две минути по-късно обаче ЦСКА остана с човек по-малко след директен червен картон за Брадли Мазику. Конгоанецът бе изгонен заради нарушение срещу откъсващия се Иван Коконов.

До края на двубоя нямаше повече попадения и ЦСКА се поздрави с напълно заслужена победа с 2:0 над Арда Кърджали, класирайки се за четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

  Сподели
436