Левски без проблем се справи с Пирин (видео)


FUTBOL-TV

Левски без проблем се справи с Пирин (видео)

Левски победи с 3:0 Пирин Благоевград в мач от 12-ия кръг на Първа Лига, игран на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов“. Попаденията за "сините“ реализираха Марин Петков в 25-ата и 63-ата и Билал Бари в 90-ата минута.

"Сините“ наложиха тотален натиск още от първата минута на двубоя. Билал Бари получи топката пред наказателното поле на гостите в 6-ата минута и стреля, но в ръцете на Ник Хенгелман. Георги Миланов направи добър пробив в 15-ата и стреля, но слабо и право в стража. Натискът на "сините“ даде резултат в 25-ата минута. Георги Миланов изведе Марин Петков сам срещу Ник Хенгелман, а нападателят успя да овладее топката и без забавяне да я прати в мрежата за 1:0. 

Радослав Цонев отправи удар от разстояние в 37-ата минута, но встрани от левия стълб на вратата на Хенгелман. Четири минути след почивката Пирин отправи първия си точен изстрел. Това стори Станоев, който шутира от над 25 метра, а Михайлов улови без проблем.

Благоевградчани можеха да изравнят в 56-ата минута, но удар на Костов от воле от границата на наказателното поле се отби в напречната греда. Левски удвои своята преднина в 63-ата минута с втори гол в мача на Марин Петков. Радослав Цонев центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Станислав Манолев продължи с глава топката към втора греда, но там Марин Петков изпревари Станислав Костов и отблизо вкара топката във вратата на Ник Хенгелман.

Левски направи сериозен пропуск в 71-ата минута. Борислав Цонев подаде към Здравко Димитров, който бе изведен сам срещу Ник Хенгелман и стреля покрай него, но в последния момент Петър Занев чукна топката и тя срещна напречната греда на вратата на Пирин. "Сините“ вкараха трети гол в 90-ата минута. Вратарят Ник Хенгелман допусна грешка, след като излезе извън наказателното поле, но се размина с топката, която се опита да изрита. Билал Бари бе най-съобразителен и вкара топката в опразнената врата за крайното 3:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
314