Левски ще се поздрави с победа срещу Пирин


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа срещу Пирин

Левски - Пирин Благоевград
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 23.10.2021г.
Час: 18:45 ч.
Съдия: Никола Попов


Левски приема Пирин Благоевград на "Герена" в двубой от 12-ия кръг на родния шампионат. "Сините" влизат в двубоя като фаворити, само и единствено заради не особено добрата форма на съперника. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Андриан Краев пропуска двубоя за Левски, тъй като е наказан. Новината при него е, че преди броени часове преподписа със "сините". Въпреки това е аут за предстоиящия мач с "орлетата".

Халфът на Левски Борислав Цонев увисна за мача с Пирин в събота Той не тренира с отбора заради контузия. От “Герена" вярват, че полузащитникът ще успее да се възстанови, но това не е на 100% сигурно. Самият Станимир Стоилов призна, че има няколко случая, при които ще се решава в деня на мача.

"Ще имаме минимум една промяна, защото Краев не може да вземе участие. Ще решаваме до последно в зависимост от здравословното състояние. Не е важно дали ще промени, а по-важното е как ще се представим на терена. Не е нормално да се правят постоянно голям брой промени, което води до недостатъчна сработеност“, добави той.

"Пирин ми е доста симпатичен отбор. Познавам голяма част от футболистите с техния опит. На някои от тях съм бил треньор. Чест им прави, че залагат на местни футболисти, опитни футболисти, които могат да създадат проблеми на всеки отбор. В последните няколко кръга много трудно допускаха загуби. Нормално е като новак в групата да имат и колебания. Като се има предвид и класата на техните играчи, трябва да бъдем изключително концентрирани и мотивирани. Играчи с опит и класа могат да създадат проблем на всеки един отбор.“

"Проблем при нас се явява отсъствието на привържениците, което намалява мотивацията и амбицията на нашия отбор. На другите отбори не им е нужна толкова голяма мотивация, защото се изправят срещу Левски. При нас трябва да се намери от мотивационна гледна точка решение. Трябва да покажем добра игра. От жизнено важно за нас е да започнем да печелим точки.“, заяви Мъри Стоилов.

Двубоят ще се игра без публика, тъй като "сините" са наказани от Дисциплинарната комисия. Така те за 19-ти път ще изиграят шампионатен мач пред празни трибуни на "Герена". До този момент цифрите показва, че от 18 такива срещи Левски е спечелил 12. Или с други думи побеждава в два от три двубоя, в които феновете ги няма на "Георги Аспарухов".

Освен 12-те успеха, "сините" имат 2 равенства и 4 поражения на своя стадион без публика. Загубите са от Берое, Локомотив Пловдив, Арда и Лудогорец. Най-тежкото поражение бе срещу 10-кратните шампиони през пролетта на миналия сезон - с 0:3. Това беше и последният мач на "Герена" без публика.

Полузащитникът на Пирин Светослав Дяков е претърпял операция и е аут за двубоя. 37-годишният халф получи травма в мача с Ботев Враца и бе със счупена скула. Така Дяков пропусна гостуването на Локомотив Пловдив и няма да е на разположение за това на Левски. Други проблеми в тима на гостите обаче няма.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ПИРИН БЛАГОЕВГРАД 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
329