Хиксът между Интер и Юентус е твърде вероятен


.

Хиксът между Интер и Юентус е твърде вероятен

Интер посреща Ювентус в най-интересния мач от 13-тия кръг на Серия А. На Апенините този сблъсък е известен като Дербито на Италия, тъй като исторически погледнато това е най-голямото съперничество. Ювентус е носител на 28 титли, Интер на 16 и, въпреки че Милан е с 18, възходът на “росонерите” е в последните 2 десетилетия. След скандалите от 2005 година известни като Калчополи към този сблъсък се наля нов заряд. Ювентус бе изхвърлен от елита, а титлата вместо при Старата госпожа отиде по служебен път у “нерадзурите”. От тогава те не са я сдали.

Откакто Жозе Моуриньо пое Интер шампионите на играят най-зрелищния си футбол, но за сметка на това са доста успешни. Тимът е лидер в класирането и има само една загуба. В последния си мач те победиха като гост коравия Палермо след нов блестящ мач на Златан Ибрахимович.

Преди малко повече от месец Ювентус бе сериозно закъсал. Изведнъж торинци победиха Реал Мадрид в Шампионската лига и оттогава всичко за тях тръгна по вода. Сега те са 3-ти на 3 точки от водача, които могат да наваксат още в събота стига да победят. 7-те поредни победи във всички турнири бетонираха Клаудио Раниери на поста старши-треньор, а в града на ФИАТ вече се говори за титла в Серия А и в Европа.

Защитата на Интер получи тежък удар заради наказанието на Иван Рамиро Кордоба, тъй като Нелсон Ривас и Кристиян Киву са контузени. Добра новина за Моуриньо е, че Фиго вече тренира и може да вземе участие на определен етап от дербито. Стар боец като португалеца е много ценен в такива моменти.

Ювентус продължава да е без Джиджи Буфон, Давид Трезеге, Хасан Салихамиджич, Дарио Кнежевич, Кристиано дзанети, Зебина и Андраде. Все пак Каморанези вече няколко мача играе, а и Тиаго показва защо бе привлечен на “Олимпико”.

Миналият сезон Ювентус и Интер се срещнаха 4 пъти – 2 за първенство и 2 за Купата. На “Сан Сиро” в мач от Серия А Юве спечели с 2:1, другата среща завърши 1:1. За Купата доминираше Интер – 1:1 у дома и 3:2 победа в Торино.

Когато два от водещите отбори в Италия се срещнат футболът отстъпва на тактическото надлъгване. За двамата треньори двубоят е много важен, защото имат възможност да решат един отдавнашен спор, а именно кой е по-достойният от тях, тъй като заради Моуриньо Раниери бе уволнен от Челси. Равният резултат вероятно устройва всички, въпреки че ще направи добра услуга и на Милан.

Вероятни състави:

Интер: Сезар, Майкон, Бурдисо, Самуел, Максуел, Камбиасо, Виера, Мунтари, Санети, Ибра, Крус

Ювентус: Манингер, Григера, Легроталие, Киелини, Молинаро, Каморанези, Сисоко, Тиаго, Недвед, Амаури, Дел Пиеро

Последни 5 мача на Интер: ПППРР

Последни 5 мача на Ювентус: ППППП

Последни 6 мача на Сан Сиро: 1:2, 1:2, 2:2, 3:2, 1:1, 2:2

Вероятност в проценти: Интер – 30%, равен – 40%, Ювентус – 30%

Прогноза – 1:1 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
39