ЦСКА ще запише първи успех в групите на ЛК


FUTBOL-TV

ЦСКА ще запише първи успех в групите на ЛК

ЦСКА - Зоря Луганск
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 21.10.2021г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Мануел Шютенгрубер (Австрия)


ЦСКА приема Зоря Луганск на националния стадион в столицата в трети двубой, и за двата тима, от груповата фаза на Лига на конференциите. Двата отбора вече премериха сили преди две години. Тогава "армейците" отстъпиха след общ резултат от двата мача - 1:2. На реванша обаче "червените" бяха доста ощетени от реферите. Сега двата тима отново изглеждат с изравнени сили, а прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Дефанзивният халф на ЦСКА Амос Юга ще остане на резервната скамейка във втори пореден мач. Той не започна от първата минута в шампионатното домакинство на Ботев Пловдив, спечелено с 3:2, а това ще се повтори и в утрешния сблъсък от група “C" на Лигата на конференциите срещу Зоря Луганск. Французинът получи мускулна травма в началото на миналия месец в двубоя срещу Славия и се завърна в игра в края му, в дербито срещу Левски. Оттогава обаче бе титуляр само при гостуването на Царско село, когато отбеляза и първото попадение за “червените".

Юга бе основен играч през миналия сезон, но през този бележи спад в представянето си, а и конкуренцията на неговия пост е далеч по-голяма.

Привлеченият през лятото Карло Мухар е единственият сигурен за позицията си в центъра на терена срещу украинците. За негов партньор ще се избира между Тибо Вион и Жеферсон. Срещу “канарчетата" французинът записа първото си участие от почти два месеца, след като се възстановяваше от претърпяна операция на глезена, а бразилецът пропусна срещата заради наказание.

Зоря идва в София за мача срещу ЦСКА с двама от играчите си, които са с контузии, пишат медиите в Украйна. Виталий Вернидуб и Егор Назарина ще пътуват със съотборниците си, въпреки че все още не е ясно дали ще могат да вземат участие в двубоя с "червените". Двамата бяха сменени принудително при загубата с 1:6 от Шахтьор Донецк в последния кръг на местния шампионат.

Дали въпросните футболисти наистина са контузени или това е психологически трик, ще стане ясно утре вечер в 22:00 часа.

Зоря гостува на ЦСКА в трети двубой от груповата фаза на Лига на конференциите. Това ще е осма визита за украинците през сезона, като прави впечатление много високата резултатност при предишните им двубои извън дома.

В 7 мача са паднали цели 33 гола! Това прави по средно 4.7 попадения на двубой. Първото гостуване на Заря през тази кампания бе във втория кръг на местния шампионат срещу Ингулец и завърши с разгромна победа за футболистите на Виктор Скрипник - 5:1. Те спечелиха и следващата си визита в Украйна - с 4:3 срещу Мариупол. Гостуванията на "черно-белите" в Европа обаче не се развиват толкова добре - досега те записаха две поражения от Рапид Виена (0:3) и Бодьо/Глимт (1:3). Единственият нискорезултатен двубой на тима навън бе срещу Рух Лвов (1:1), а след това те спечелиха с 4:0 срещу Днипро. Последното гостуване на Заря се превърна в истинска катастрофа и завърши 6:1 в полза на Шахтьор Донецк.

В домакинствата на ЦСКА пък досега през сезона падат по средно 2.55 гола, така че статистиката сочи, че утре ни очаква доста резултатен двубой.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЗОРЯ 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
544