ЦСКА си свърши работата с Ботев


FUTBOL-TV

ЦСКА си свърши работата с Ботев

ЦСКА се наложи над гостуващия Ботев Пловдив с 3:2 в двубой от 11-ия кръг на родния елит. През първата част положения имаше и пред двете врати.

В 14-ата минута "канарчетата" бяха много близо до гола. Па Конате изведе Маркиньос зад отбраната на домакините, а той се озовава очи в очи с Бусато. Изстрелът на Маркиньос обаче бе спасен от вратаря на ЦСКА.

"Армейците" откриха резултата малко преди почивката чрез Жорди Кайседо, който се разписа в 42-ата минута, след центриране на Мазику.

Малко след това пред Конате се откри добра възможност за гол, но отново добра намеса на Бусато предотврати да се стигне до попадение в неговата врата.

След почивката също бе интересно. Пет минути след почивката Кери центрира към Кайседо, таранът стреля с глава, но в ръцете на Аргилашки. Малко след това отново Кайседо тормози отбраната на гостите, но негов удар не намери целта. Атаките на ЦСКА не спираха и в 66-ата минута Мухар задържа топката на около 5 метра от линията на наказателното поле и отправи мощен удар, който обаче бе неточен.

Малко по-късно паднаха два бързи гола за ЦСКА. В 72-ата минута Георги Йомов стреля от 20 метра разстояние и не остави шансове на Георги Аргилашки за 2:0. Минута след това Кайседо отбеляза втория си гол в мача и съответно промени резултата на 3:0.

Към края на мача в 79-ата минута се стигна до гол за Ботев Пловдив. Тодор Неделев изпълни дузпа, отсъдена след проверка с ВАР. Пловдивчани яхнаха вълната на успеха и бързо отбелязаха още един гол. В 84-ата минута Димитър Тонев върна надеждите на феновете на Ботев Пловдив и промени резултата на 3:2.

  Сподели
232