Левски взе едно позабравено столично дерби


FUTBOL-TV

Левски взе едно позабравено столично дерби

Левски победи с 2:1 Локомотив София в столичното дерби от 11-ия кръг на Първа Лига, което се игра на Националния стадион "Васил Левски“. Октавио даде аванс на "железничарите“ във втората минута. В 37-ата минута "сините" се върнаха в двубоя с гол на Здравко Димитров, а в 57-ата Бари донесе успеха. В 70-ата минута Пламен Крачунов изпълни дузпа за "Локо“, която Ники Михайлов отрази.

Домакините започнаха по-силно, като във втората минута Александър Александров уцели напречната греда, а Октавио при добавката даде аванс на "железничарите“.

В 5-ата Александър Александров пробва изстрел от дистанция, а Николай Михайлов показа рефлекс и изби. В следващите минути "сините“ увеличиха темпото и се настаниха в половината на "Локо“.

В 22-ата минута Георги Миланов получи от Драган Михайлович, но стреля над вратата извън наказателното поле.

В 26-ата Илия Димитров отблизо стреля с глава, а Николай Михайлов успя да улови. В следващите минути "сините“ отново задържаха топката, катов 30-ата Билал Бари излезе на удобна позиция, но стреля неточно и топката мина покрай вратата.

Атаките на "Левски“ дадоха резултат в 37-ата минута. Георги Миланов подаде към Борислав Цонев, който пусна към Здравко Димитров. Крилото напредна с топката и с изстрел по земя изравни резултата на Националния стадион.

В края на първата част "Левски“ можеше да обърне развоя на мача. В 44-ата минута Здравко Димитров отправи удар, който Любенов изби, а топката стигна до Билал Бари, който отблизо пропусна. В последните секунди на първото полувреме Ники Михайлов се прояви, след като изби удар с глава на Георгиос Катсикас.

В началото на второто полувреме Илия Димитров падна в наказателното поле. Съдията даде знак играта да продължи, а след това тя бе спряна за малко, за да може ситуацията да бъде прегледана с ВАР, който потвърди, че Гидженов е взел правилното решение.

В 57-ата минута Билал Бари сложи край на головата си суша, след като бе изведен с дълго подаване от Андриан Краев и прати топката във вратата на Любенов, за да даде аванс на "сините".

В 62-ата минута Алекасандър Александров стреля от дистанция, а Ники Михайлов успя да улови. Три минути след това "железничарите" поискаха дузпа за игра с ръка на Драган Михайлович. Играта бе спряна, докато ситуацията се провери с ВАР. Радослав Гидженов прегледа ситуацията, след което посочи бялата точка. Зад топката застана Пламен Крачунов, който бе спрян от Ники Михайлов.

В 78-ата минута Марин Петков стигна до границата на наказателното поле, нагласи си топката на левия крак, но прати топката покрай вратата. В 83-ата Гьоко Зайков стреля с глава, но не затрудни Любенов.

До края двата тима нямаха нови чисти положения за гол.

  Сподели
461