Стефан Грозданов: Ще гледам с интерес Локо София - Левски


FUTBOL-TV

Стефан Грозданов: Ще гледам с интерес Локо София - Левски

Стефан Грозданов е един от емблематичните треньори на Левски и Локомотив София в последните десетилетия. Именно при него “сините" привлякоха Георги Иванов-Гонзо и Александър Александров-Кривия преди старта на сезон 1997/98.

За 4 години начело на “столичните железничари" той печели два пъти бронзовите медали в първенството и записва серия от 8 мача без загуба в Европа. 75-годишният специалист коментира предстоящото дерби в събота, противопоставящо именно отборите на Локо София и Левски.

“В Локо най-силно впечатление ми прави колективът. Там сега не мога да откроя никого, защото има прекалено много нови играчи, а за да се превърне някой футболист в лидер и да се открои, трябва време. В Левски такъв определено е Георги Миланов. Дори се чудя как това момче бе пропуснато от водещите и финансово стабилни клубове у нас. Той е лидер не само като характер, но и с футболните си качества и прави разликата. Пасна идеално в състава и се сработи много добре с братя Цоневи. Надявам се и някои от младите да израсне и да се развие под ръководството на Станимир Стоилов", сподели Грозданов, който коментира и липсата на фенове по трибуните заради новите противоепидемични мерки, които бяха приети.

“Много ще липсват феновете на трибуните. Привържениците на Локо отдавна чакаха тези мачове. Те си ги изстрадаха, а сега отново няма да могат да бъдат там. Феновете на Левски също са много важни за отбора. Те дават не само сили и вяра на играчите, но в последната година, както се казва, и издържаха финансово отбора. Аз се родих със синята фланелка и това е детската ми любов. В Локо изкарах може би най-хубавите си треньорски години. Не мога да се раздвоя сега. Ще го гледам с интерес, за да видя развитието на отборите, но не мога да стискам палци за единия повече", каза Стефан Грозданов пред “Тема Спорт".

  Сподели
226