БФС: Не е вярно, че несъществуващ клуб е подкрепил Боби Михайлов


FUTBOL-TV

БФС: Не е вярно, че несъществуващ клуб е подкрепил Боби Михайлов

От Българския футболен съюз отговориха на твърденията, че несъществуващият вече ФК Тича е подкрепил Борислав Михайлов на конгреса на централата. От БФС обясниха, че кандидатурата на бившия страж е издигната от Мини футболен клуб Тича, като дори пуснаха снимки на протоколите изпратени от тима, в които отборът подкрепя Михайлов.

Както е известно вчера вечерта Алексей Соловьов, който е собственик на въпросния тим пусна в социалните мрежи дълъг пост, като в него обяви, че отборът не съществува от 20 години и в никакъв случай не може да има представител на Конгреса. 

Ето какво написаха от БФС:

Днес няколко електронни медии тиражираха като "установен факт“ твърденията на г-н Алексей Соловьов за манипулативни действия на БФС с "неговия“ клуб – ФК "Тича“, относно издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Тези твърдения очевидно не са проверени въпреки мантрата в етичния кодекс на журналистите, че на обществото се представя "точна и проверена информация“.

А достоверният факт е друг - официалното издигане на кандидатурата на Борислав Михайлов за президент е инициирано от сдружение "Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, което се потвърждава и от приложените протоколи на Управителния съвет на клуба.

Както е видно, решението на УС на "МФК Тича“ е подписано от всички негови членове.

"Мини футболен клуб Тича“ – град Варна, е действащ член на Българския футболен съюз и е вписан в регистъра на Министерство на младежта и спорта на 19.03.2020 г. с регистрационен № 155-203, което бързо и безплатно може да бъде проверено в базата данни на ММС.

Българският футболен съюз подчертава, че публичните твърдения в медиите, които не стъпват на обективната фактическа обстановка по своята правна същност, могат да бъдат квалифицирани като клевета, което е състав на престъпление по Наказателния кодекс, и за което се носи наказателна отговорност.

235