Бойко Борисов: Ако ГЕРБ управлява, в Пловдив ще се играе финал за Суперкупата на Европа


FUTBOL-TV

Бойко Борисов: Ако ГЕРБ управлява, в Пловдив ще се играе финал за Суперкупата на Европа

Какъвто ангажимент сме поели за стадионите на Ботев и Локомотив, ще си го изпълним, ако влезем в управлението. Това обеща бившият премиер Бойко Борисов на организирана среща в Пловдив. С него бяха кметът Здравко Димитров и областният координатор на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев.

 
Борисов добавя, че ако неговата партия е в управлението, Суперкупата на Европа ще се играе в Пловдив.

"Винаги сме считали, че Пловдив и пловдивските отбори са били люпилня на кадри. За разлика от сегашното правителство, вие бяхте мъдри и закупихте строителните материали, когато бяха евтини. Тук съм, защото искам градът да знае, че ние като партия ще подкрепим това решение. Аз поемам ангажимент, когато влезем в управлението, да компенсираме Община Пловдив с тези средства, които е вложила за стадионите – за да не ни гледат накриво другите хора. Затова съм поел ангажимент в Пловдив да има голям финал – Суперкупа на Европа, когато стане голям стадион.

 
При лошия Бойко 10 години плащахме по 70 лева за ток. Тази вечер борсата ще затвори при 567 лева. Някой от вас питал ли се е при тези цени на тока колко ще ви е осветлението за един мач? Помислете да почвате да играете по обяд, защото при този ток ... Не мога да разбера колко малоумни са тези хора в момента! Трябваше само да кажат – изпълнете си ангажиментите в срок и всичко щеше да е наред. А сега при днешните цени ще фалират – или трябва да строят веднага, или банкрут.

Сложихме 800 милиона в отделна сметка, за да започне да се строи. Ако не бяхме преместили парите за стадионите, сега нямаше да ги има и тях.

Пенсиите отидоха по пътя на Копринката, знаете го. Ние си изпълняваме ангажимента и ще си построим това, което сме започнали. Това не е агитация, просто ви уверявам, че няма да замразим строежите.

За съжаление, днес 157 души починали. Никакви мерки – нищо. Никаква компенсация. Само че свършват чувалите. Вече няма легла и в болниците. Нали гледате футболните мачове – пълни стадиони, а при нас ще затваряме", коментира Борисов, цитиран от колегите от Спортал.

379