Мъри иска нови попълнения - гледа към играчи от чужбина


FUTBOL-TV

Мъри иска нови попълнения - гледа към играчи от чужбина

Левски работи усилено по зимната си селекция. Треньорът Станимир Стоилов призна, че от клуба са изпратили свои хора в чужбина, които да следят играчи, които евентуално да бъдат привлечени през зимата.

 
"И в момента работим по селекцията. Имаме хора, които наблядават футболисти. На първо място търсим млади играчи и се надяваме да бъдат готови, защото през зимата е трудно да се прави селекция. Много малко първенства завършват и няма много играчи с изтичащи договори. Но ние трябва да бъдем готови и според финансите, които клубът ще осигури, да се опитаме да направим селекция", заяви Стоилов.

"Знаете, че не съм привърженик на големите селекции, а е по-добре да вземем един или двама играчи, които да вдигнат нивото. Не искам да правим поредната селекция на килограм, която да е на средно ниво. През зимата може да привлечем още един-двама и да видим Левски докъде е стигнал. Трудно е да привлечем добри футболисти, защото струват пари, но в момента работим и търсим играчи. Надявам се най-вече да имаме финанси, но и без тях ще търсим хора, които да вдигнат нивото", добави още специалистът.

"Не желая да коментирам футболисти, които имат действащи договори. Особено такива, чиито контракти не изтичат през зимата. Това е наказуемо. Не може контрактът на Боруков да изтича декември, след като е подписал септември. Не искам да коментирам отделни играчи. В момента има хора, които обикалят света, за да намерят футболисти за подсилване на тима. Искаме млади играчи и такива без високи финансови претенции. Ако не намерим такива, които да вдигнат нивото, няма смисъл от селекция. Наблядаваме и футболисти от България и знаем нивото им, но ще е трудно да вземем някой от по-донлните групи, който сериозно да вдигне нивото на отбора ни", коментира Мъри пред колегите от Тема Спорт.

  Сподели
180