Бербатов призова Боби Михайлов да оттегли кандидатурата си


FUTBOL-TV

Бербатов призова Боби Михайлов да оттегли кандидатурата си

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов даде пресконференция малко преди Конгреса. Бербатов говори пред медиите, заедно с колегите си Стилян Петров и Мартин Петров.

"Учудващо за нас все още специалисти обявяват как не са видели програма, има и специален сайт. Казахме на пресконференция, показахме и на отборите. Да не се изказват лъжи, че нямало програма. Програмата е пред вас“, каза Бербатов.

"Все още нищо не знаем за конгреса. Единствено знаем, че има интегрална бюлетина, но само това. Нищо не се знае. Дали ще бъдем допуснати в залата. Правилата все още ги няма. Ще има две охранителни фирми – една вън и една вътре. Защо са две фирми?"

"Целта е да покажем документите, които излизат. Все притеснителни неща. Най-нормалното нещо би би било. Ако един човек има морал трябва да си оттегли кандидатурата за президент. Виждате за какво става въпрос. Доста години назад. Ние следим с интерес и безпокойство какво ще бъде разкрито. Ние не плюем, ние показваме истината. Ние сме длъжни да кажем истината наред с нещата, които искаме да направим“, каза Бербатов.

"Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна. Това беше интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Без президенти на клубни отбори. Кой точно ще бъде и кои ще разберете на конгреса. Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилян. Другите хора, когато спечелим. Ако клубовете имат предложения, издигат се, гласува се и този човек влиза в Изпълкома, но всеки кандидат-президент има конкретно предложение го казва“

"От останалите кандидати съм говорил с Христо Христов, с който говорих на стадион "Марица“, когато ни даде стадиона. Георги Захариев също говорих. С другите кандидати не съм имал разговори. За балотаж не е ставало въпрос, както и за други договорки“, заяви още Бербатов.

"Никой не вярваше, че ще стигнем дотук, но това е подценяване. Ние сме си го направили. Пред всички клубове", каза Бербатов.

Димитър Бербатов коментира и изтеклия клип в публичното пространство, в който влиза в спор с охранител на националната футболна база в Бояна:

"Случка преди 2-3 години, когато двете ми деца тренираха гимнастика. Получавам обаждане от голямата дъщеря. Човека не искаше да ме пусне. Приех го лично малко. Не реагирах както трябва, жена ми звъни. Но с риск да имам ядосана вкъщи направих това. Дали ми беше правилна реакцията? Не. Аз като всички мъже, като карам кола съм по-различен – изпреварвам, псувам, което не е правилно. Когато става дума за семейство ставаме малко по-различни. Бях длъжен да изясня за какво става въпрос и мисля, че го направих", заяви Бербатов.

"Няма как да сме сигурни кой как ще гласува. Ние правим това, което зависи от нас. Обиколихми страна, показахме програмата и показахме какво може да се промени. Ако е честен процеса, те си гласуват по съвет – няма натиск, няма хора, които да им висят на врата или "върни ми бюлетината“. Ако всичко, което предлагаме се осъществи легитимацията я има“, каза Бербатов.

Той отговора и на въпрос свързан с това, че Левски и Лудогорец не са изразили публични позиции на подкрепа. "Неофициално много неща могат да се говорят. Ние сме представили програмите и пред Левски, и пред Лудогорец и пред всички клубове, с които сме се срещали. Бях тотално откровен с всички и показвах повече емоции, но това е, защото искам нещата да се случват както трябва. Клубовете без страх, трябва да гласуват промяна. Дали ще е за нас или някой друг“, допълни още Бербатов.

"Ние вървим с високо вдигнати глави, каквото и да се случи. Няма от какво да се срамуваме. Малко се натоварва и самия отбор, но всичко е за доброто и за националния отбор", завърши бившият нападател.

  Сподели
418